Nyári kaland Pöstyénben – ifjúsági regény kiterjesztett dimenzióval

Nyári kaland Pöstyénben – ifjúsági regény kiterjesztett dimenzióval

2021 november végén jelent meg Benyovszky Mánya Ágnes új könyve, melynek a címe: Winter-vakáció – Nyári kaland Pöstyénben, a SIK Polgári Társulás gondozásában.

A kiadvány egy úgynevezett kiterjesztett dimenzióval rendelkezik – az illusztrációk közt QR-kódok találhatók, melyeket mobiltelefonnal beolvasva elénk tárulnak a Winter-életmű egyes részletei.

Az eseményekben gazdag sors mégsem terheli meg az alaptörténetet, inkább csak finoman bukkan fel belőle egy-egy töredék. Így a könyv szövege főleg Nati, a 13 éves főszereplő mókás, bohókás és huncut kalandjaira összpontosít, ugyanis Benyovszky Mánya Ágnes egy nyaralás történetét meséli el, melyben a kislány dédnagyapjával tölti a nyári vakáció napjait.

Ebből már sejthető, hogy a nagy kor- és ízlésbeli különbségek még a szeretetteljes kapcsolat ellenére sem ígérnek egy hiperaktív kirándulást. És mégsem töri ki az unalom a kislányt az együtt töltött napok alatt, sőt! A történet vonja be világába az olvasót, melyet Nati szemszögéből ismerünk meg. Ővele fedezzük fel Pöstyént, a szlovákiai fürdővárost és annak sok-sok érdekességét: az infanteristákat, a gyógyító trutyit, a százéves patikát… És persze a Wintereket.

Hírdetés

Számos színész, sportoló és történelmi személyiség érkezett ide a kikapcsolódás és a feltöltődés, ma úgy is mondhatnánk, hogy a wellness iránti igényével. A test és a lélek egyszerre üdült és gyógyult itt.

Nati viszont makkegészséges és leginkább ki sem mozdulna a szobából, míg elérhető a wifi. Ahogy a várossal ismerkedik, úgy tesz szert új ismerősökre és barátokra, akikkel bejárja a Fürdőszigetet, és egyre inkább rájön, mennyi minden fér egy tevékeny életútba, főleg ha az Winter Lajosé: sikerek, hírnév, meghurcoltatás és kisemmizés.

A megnyerő, dinamikus illusztrációkat Apa Eszter készítette, a kiadványban szereplő archív fényképeket pedig a pöstyéni Winter Imre Balneológiai Múzeum bocsátotta a kiadó szervezet rendelkezésére.

További információk a winterstory.eu honlapon érhetők majd el.

(Sajtóközlemény)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »