Novák Katalin: ideológiai hadviselés zajlik Magyarország ellen

Novák Katalin: ideológiai hadviselés zajlik Magyarország ellen

Interjút adott a pénteki Magyar Nemzetnek a megválasztott köztársasági elnök.

Interjút adott Novák Katalin megválasztott köztársasági elnök a Magyar Nemzetnek.

Szerinte az orosz-ukrán háború elől menekülők azt kérik Magyarországtól, amit adni tud: biztonságot, jól szervezett ellátást és békét.

Hogy miért nem reagál a magyar segítségnyújtásra baráti szóval az ukrán média, arra azt mondta, „amit az ukrán vezetés vár tőlünk, az több mint szolidaritás. Azt szeretnék, ha az ő harcuk a mi harcunk is lenne”. De Magyarország bár az orosz agressziót a NATO és az EU tagállamaként is elítélte, az orosz energiáról és élelmiszerekről nem mond le, mert ez ellentétes a jelenlegi nemzeti érdekekkel – derül ki Novák Katalin szavaiból.

Hírdetés

A megválasztott köztársasági elnök úgy véli, ideológiai hadviselés zajlik Magyarország ellen, „mely újabban a gyerekeinket vette célba”, ezért a vasárnapi népszavazáson négy „nemmel” kell szavazni szerinte.

Azt is kijelentette, „a magukat toleránsnak tartók képtelenek elviselni az övékétől különböző véleményeket”.

„Köztársasági elnökként is arra törekszem majd, hogy az ország határain belül és azon kívül is adjunk teret az egymástól eltérő álláspontoknak, határozottan kiállva a saját értékrendünk mellett, melyet alaptörvényünk világosan és egyértelműen kinyilvánít.”

A személyeskedő viták Novák Katalint hidegen hagyják.

„Én mindenkit arra bátorítok, saját fiunknak is azt javaslom: vegyen részt az országgyűlési választáson, és alapos végiggondolás után, a közéleti szereplők valós teljesítményére figyelemmel, a lehetséges jelölteket mérlegre téve, nemzetünk érdekeit szem előtt tartva húzza be az ikszet” – mondta még.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »