Női kézilabda – „a játék minden elemében dominálni szeretnénk”

Női kézilabda – „a játék minden elemében dominálni szeretnénk”

A magyar női kézilabda-válogatott másodedzője adott helyzetjelentést Spanyolországból a szlovákok legyőzése után, a csehek elleni találkozó előtt.

A magyar női kézilabda-válogatott 35-29-re győzött Szlovákia ellen a spanyolországi világbajnokság első fordulójában. A találkozó az első félidőben szorosan alakult, aztán a szünet után egy 6-0-s sorozattal ellépett a magyar csapat.

„Egy debütáló mérkőzés egy felnőtt-világbajnokságon, sok fiatal játékossal kiszámíthatatlan. Azt tudtuk, hogy mi vagyunk a jobb csapat, csak az volt a kérdés, hogy ez mikor fog megmutatkozni. Örülünk, hogy nagyobb arányú győzelmet tudtunk aratni. Kellett várni egy fél órát, amíg önmagunkat tudtuk adni. Mindenki hozzá tudott tenni a csapat sikeréhez” – mondta az Infostart kérdésére Pigniczki Krisztina másodedző.

Kifejtette: a szünetben azt kérték, hogy azt játssza mindenki, amit megbeszéltek, ne egyénileg akarják megoldani a helyzeteket, hanem működjön, amire felkészültek,

A másodedző szerint továbbra is

/* (c)AdOcean 2003-2018, portfolio_hu.Infostart_2018.mobile_site.cikkek.banner_cikkozi_extra */
ado.slave(‘adoceanindexhuokdtbqijve’, {myMaster: ‘dBfmGy0C0lT8mfY5Mfg2WBNH8U_KL2dR9EYdt6o1mXz.47’,

Hírdetés

onServerEmission: function(){document.getElementById(„y-adoceanindexhuokdtbqijve”).classList.add(„uysdfa6ds”);},
onServerEmissionEmpty: function(){}
});

lehet izgalom a játékosokban, csak a fontos, hogy ne menjen a teljesítmény rovására.

A keret pénteken délelőtt a regenerációra helyezte a hangsúlyt, aztán labdás edzéssel és videóelemzéssel folytatta, már a szombati, Csehország elleni találkozóra készülve.

„A saját játékunkat szeretnénk játszani. Gyorsak vagyunk, jók a szélsőink és az átlövőink. A játék minden elemében dominálni szeretnénk” – mondta Pigniczki Krisztina, aki szerint fontos lesz, a védekezés javuljon meccsről meccsre.

A korábbi világklasszis irányítónak edzőként ez az első világversenye a felnőtt válogatott mellett.

„Megható, hogy részese lehet a folyamatnak. Próbálok segíteni a lányoknak azzal, amit átéltem én is játékosként. Sok régi jó emléket lehet feleleveníteni.”

A női csapat szombat este fél 9-kor a csehekkel, majd hétfőn este a németekkel játszik a vb-n. A csoportból az első három jut a középdöntőbe.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »