No-go zónává változtattak egy göteborgi bevásárlóközpontot is – a svéd rendőrség tehetetlen

No-go zónává változtattak egy göteborgi bevásárlóközpontot is – a svéd rendőrség tehetetlen

Különleges készültségben tartják a migránsok Göteborgban a rendőrséget az ország egyik vezető bevásárlóközpontjánál. Sokan félnek felkeresni a Nordstan üzletközpontot, mivel az állampolgárokat nyilvánosan zaklatják, sőt meg is támadják – jelenti az Expressen, idézve a rendőrséget.

Az Expressen keddi beszámolója szerint a helyi rendőröket is megfélemlítik, akik arra kényszerültek, hogy különleges intézkedéseket foganatosítsanak a vásárlók és az üzlettulajdonosok irányában megmutatkozó, egyre erősödő fenyegető magatartás miatt.

A jelentések szerint ez nagy csapást mért az forgalomra is. Annak ellenére, hogy a Nordstan nem a legnagyobb bevásárlóközpont Svédországban, mégis úgy tartják, ott bonyolítják le a legnagyobb üzleti forgalmat.

A svéd újság szerint a probléma este 8 óra körül kezdődik, amint az üzletek elkezdenek bezárni. Néhány esetben a fiatalok bandái létszámban felülmúlják a rendőrök számát.

„Tavaly ősz óta növekedésnek vagyunk tanúi, főleg itt, a Nordstannál tartózkodó kísérő nélküli kiskorúakat illetően” – mondta Jonas Bergqvist, az egyik rendőrségi vezető az Expressennek.

„Este droggal kereskednek, és alkalmanként a frakcióik közötti erőszak is megjelenik. Ha vannak konfliktusaik a származási országaikban, azokat magukkal hozzák ide is”.

A rendőrség azt mondja, a bandák velük szemben is egyre agresszívabban lépnek fel.

Hírdetés

Jonas Bergqvist felidézi egy olyan, 150 fős tinédzsercsoport esetét, amely őt és kollégáit körbevette szilveszter estéjén egy rendőrségi művelet során.

A hatóságok úgy látják, az esetek számának növekedése párhuzamos a papírok nélkül érkező migránsok számának emelkedésével, mivel az incidensekben leginkább Szíriából, Afganisztánból és Marokkóból érkező fiatalok vesznek részt, egy részük utcagyerek.

Az incidensek egy része nagyon veszélyes szituációkba torkollik: egy tinédzsert úgy raboltak ki, hogy törött üvegdarabot tartottak a torkához. Egy üzlettulajdonos próbált közbeavatkozni, de őt is megfenyegették. A támadók bíróság elé állítása jogi akadályokba ütközik: sokuknak nincs személyazonosító okmánya. Ez arra kényszeríti a rendőrséget, hogy a támadókat a szociális intézményeknek adják át.

„Szembetalálkoztam olyan emberekkel, akik 35-nek néztek ki, de 15-nek vallották magukat. Nem tudom bebizonyítani, hogy hazudnak, így el kell engedjem őket” – mondja Rikard Sorensen, egy másik rendőrtiszt.

Ennek eredményeképpen este 8 óra után a bevásárlóközpont szinte teljesen törvényen kívüli területté válik, csatlakozva ezzel a Svédországon belül már most no-go zónának címkézett más helyszínek sorához, a helyi média jelentése szerint. Ahhoz, hogy no-go zónának minősítsenek egy területet, általában az kell, hogy az adott helyet a zsebelés, rablás, molesztálás és szexuális zaklatás már veszélyesnek ítélt előfordulási gyakorisága jellemezze. 2016 szeptemberében a területek száma 55-re nőtt.

Perge OttóRTExpressen nyomán

12 éves fiút erőszakolt meg két ártatlan menekült Svédországban – 15-nek hazudták magukat, egyikük 45 éves is lehet

Egyre sokszínűbb a helyzet Svédországban: rendőröket futamítottak meg buzi bevándorlók

Egy halálra ítélt nemzet: Svédország zsidó felforgatása


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »