Nincs sok remény az indonéz tengeralattjáró megmentésére

Nincs sok remény az indonéz tengeralattjáró megmentésére

Hétszáz méteres mélységben lehet a víz alatt az az indonéz tengeralattjáró, amely Bali partjainál tűnt el 53 emberrel a fedélzetén.

A német gyártmányú KRI Nanggala-402 típusú tengeralattjáró 53 emberrel a fedélzetén Bali partjaitól északra tűnt el még szerda reggel, mikor torpedógyakorlatot tartott.

Hírdetés

A haditengerészet szóvivője, Julius Widjojono admirális tájékoztatása szerint a hajót úgy tervezték, hogy 250-500 méteres mélységig merüljön, ezen túlmenően azonban már veszélyes lehet számára a mélység. Az Associated Press hírügynökségnek nyilatkozó szakemberek szerint a 700 méteres mélységet aligha vészelhette át sértetlenül a hajótest. Aggodalomra ad okot az is, hogy eltűnésének környékén a kutató csapatok olajfoltokat találtak. Ez arra utalhat, hogy a víznyomás hatására megrongálódhatott az üzemanyagtartály.

A keresésben több hadihajó is részt vesz, továbbá Szingapúr és Ausztrália segítségét kérték, mivel ezen országoknak vannak a feladatra megfelelő mentőhajóik. Szakértők ugyanakkor arra figyelmeztettek, ilyen mélységben nagyon nehéz bármilyen mentőakciót véghezvinni.

Az indonéz hadsereg tavalyi közlése szerint állományukban öt tengeralattjáró van, de kettő már nem állt szolgálatban.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »