Nigel Farage simán elfogadja majd az uniós nyugdíjat

Nigel Farage simán elfogadja majd az uniós nyugdíjat

Nigel Farage, az Egyesült Királyság Függetlenségi Pártja (UKIP) korábbi vezetője, az Európai Parlament brit euroszkeptikus képviselője visszautasította a gyanúsítgatást, hogy álszentség lenne az uniós nyugdíj elfogadása.

A politikus – aki a brexitnépszavazás kampányának idején a kilépéspártiak egyik kulcsfigurája volt – EP-képviselőként 63 éves kora után évente 73 ezer fontos nyugdíjra lesz jogosult. Farage – aki manapság Donald Trump amerikai elnök egyik fő támogatójaként a Fox News politikai szakkomentátoraként tevékenykedik – a The Sunday Times e tárgykörben írott cikke után a BBC egyik talkshowjában ismerte el, hogy elfogadná a nyugdíjat.

http://mno.hu/

A jelenleg 53 éves politikus, annak ellenére vélekedik így, hogy politikájában korábban unióellenesnek mutatkozott. „Miért kéne a családomnak még többet szenvednie?” – próbálta alátámasztani álláspontját. A nyugdíjat egyébként részben abból a feltehetően 50 milliárd fontos összegből fizetnék, amelyet az Egyesült Királyság a kilépést követően fizetne az uniós költségvetésbe, és amelyről a héten egyezett meg Brüsszel Londonnal.

Hírdetés

http://mno.hu/

Nigel Farage azt mondta, látva, hogyan viselkedik az EU, ha pénzről van szó, szerinte sosem fogják kifizetni az összeget, amelynek elfogadását nem tartja álszent tettnek.

„Arra szavaztam, hogy megszabaduljak az állásomtól. Az a pulyka voltam, aki a karácsonyra szavaz Hogy lenne ez álszentség?”

– tette fel a kérdést Farage.

Az ITV szerint többek között a liberális demokraták brexitügyi szóvivője, Tom Brake nevezte Farage-t „szégyenteljes hipokritának”. „Nekimegy az EU-nak, de nem rest a markát tartani. Kétség sem férhet hozzá, hogy az ötvenmilliárdos, uniós költségvetésbe fizetendő számlát is támogatja, mert abban az ő uniós nyugdíja is benne van” – jelentette ki Brake.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »