Nichols bíboros: A pandémia hatására újjáéled az imádság

Nichols bíboros: A pandémia hatására újjáéled az imádság

A koronavírus-járvány az imádkozás újrakezdésére inspirálja az embereket – mondta Vincent Nichols bíboros, westminsteri érsek február 13-án a londoni székesegyházban, kifejezve: talán nem meglepő, hogy az emberek egyre inkább az imádság felé fordulnak, amikor egy éve zajlik a járvány, és az Egyesült Királyságban most is napi sok száz áldozatot követel.

A Lourdes-i Miasszonyunk tiszteletére bemutatott szentmisén a 75 éves bíboros megosztotta:

„A szükség idején a Szűzanyához fordulunk, aki mindig közel van hozzánk. Valami mélyen bennünk az imádságra ösztönöz, és a szükség idején nehéz ennek ellenállni.”

A 67 millió lakosú Egyesült Királyság az ötödik a világon a Covid-19 áldozatait tekintve; csak az Egyesült Államok, Brazília, Mexikó és India előzi meg. Az országban eddig több mint 15 millió ember kapta meg a vakcina első dózisát, félmillióan mind a kettőt – ezzel viszont pozitív értelemben helyezkedik el az élmezőnyben Anglia.

Nichols bíboros arra biztatta a katolikus híveket, hordozzák imáikban mindazokat, akikkel a krízis alatt kapcsolatba kerülnek. „Mi tudjuk, milyen fontos a hit szövete a mindennapjainkban,

Mivel Angliában még tartanak a lezárások, a westminsteri érsek arra bátorította a híveket, inkább otthonukban emlékezzenek meg a hamvazószerdáról.

Egyházmegyéjéhez intézett levelében, melyet február 13–14-én olvastak fel, illetve közzétették a püspöki testület honlapján is, a bíboros elővigyázatosságra és együttműködésre intett mindenkit, hogy megóvják magukat és másokat. Kiemelte:

Hírdetés

Idén – kérte Vincent Nichols – inkább a belső, lelki folyamatra összpontosítsunk, ne annyira a hamvazkodás külső cselekményére.

Nichols bíboros, aki egyben az angol és walesi püspöki konferencia elnöke is, azt javasolta, hamvazószerdát otthon ünnepeljék a hívek, családi körben, esetleg azokkal, akikkel kölcsönösen támogatják egymást, akikkel egy „buborékhoz” tartoznak. Velük gyűljenek egybe, olvassák fel a javasolt imádságot, áldják meg egymást a kereszt jelét rajzolva egymás homlokára. Imádkozzanak együtt valamilyen általuk ismert módon. „De arra kérlek benneteket, legyen ez szívből jövő imádság, mellyel Isten irgalmát kéritek a rettenetes pandémiával és annak pusztításával küzdő világ számára” – kérte Vincent Nichols.

Fordította: Verestói Nárcisz

Forrás: Catholic News Agency

Fotó: Mazur/cbcew.org.uk/CNA

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »