NHL: Izgalmas meccset nyert a Toronto

NHL: Izgalmas meccset nyert a Toronto

A Toronto Maple Leafs kétgólos hátrányból fordítva hosszabbítás után 5-4-re legyőzte a vendég Florida Pantherst az észak-amerikai profi jégkorongliga keddi játéknapján.

A mérkőzés hőse a svéd William Nylander volt, aki – miután kihagyott egy büntetőt – a záró játékrészben egyenlített (a korong a fejvédőjéről pattant a kapuba), majd a ráadásban a saját kékvonaláról indulva minden rátámadó ellenfelet kicselezett, és higgadtan terelte a pakkot a spárgázó Szergej Bobrovszkij bal lába mellett a kapuba.

Hírdetés

Társa,

Mitchell Marner sorozatban 19. hazai mérkőzésén szerzett pontot, ezzel megdöntötte a legendás Darryl Sittler klubcsúcsát.

A kanadai együttes a második harmad elején még 4-2-es hátrányban volt, Matt Murrayt – miután nyolc lövésből kapott négy gólt – le kellett cserélni, és a helyére beállt Ilja Szamszonov a folytatásban már mindent védett. Érdekesség, hogy az első hazai találatot jegyző Dryden Hunt ebben az idényben harmadik gólját szerezte, és mind a hármat más csapat színeiben: korábban a New York Rangers és a Colorado Avalanche csatáraként is eredményes volt. Eredmények:


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »