Nézeteltérés: életveszélyes sérülést okozott az élettársának az idős férfi

Nézeteltérés: életveszélyes sérülést okozott az élettársának az idős férfi

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben. Az elkövető egy vita során úgy csípőn rúgta az ágya mellett álló élettársát, hogy a nő az ágy végénél álló vas ruhafogas lábára esett és életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Hírdetés

A vádirat szerint a vádlott és a sértett idős emberek, 27 éve éltek élettársi kapcsolatban egy Bács-Kiskun vármegyei településen. Megromlott egészségi állapotuk mellett anyagi gondokkal is küzdöttek és ez gyakran okozott nézeteltéréseket közöttük.

A sértett 2024. április 26-án, este vitatkozni kezdett a párjával, majd kölcsönösen szidalmazták egymást. Az ágyon hanyatt fekvő férfi csípőn rúgta az ágy mellett álló élettársát, aki a rúgástól elvesztette az egyensúlyát és az ágy végénél álló vas ruhafogas lábára esett.

Az idős nő közvetlen életveszélyt okozó sérüléseket szenvedett. A légzési nehézségekre panaszkodó sértetthez az élettársa mentőt hívott, így az életveszélyes helyzetet a szakszerű orvosi ellátás elhárította.

Az ügyészség a férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja és ezért vele szemben – végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett – szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta.

A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »