Németh Miklós a nagy visszatérõ? Csúsztatással visszatérõ!

Németh Miklós, miniszterelnök 1989. május 10-én, az Országgyűlés plenáris ülésén a következő kijelentést tette:

Sokan mondják, hogy az aggályok, a kockázatok, a félelmek nem kellően bizonyítottak és, hogy itt inkább politikai kényszerhelyzet van és nem ökológiai. Az fordított megoldás. Itt ugyanis nem úgy van, mint a büntető bíróságon, hogy a gyanúsított mindaddig ártatlan, amíg bűnösségét be nem bizonyítják. Itt az ártatlanságot, tehát az abszolút

veszélytelenséget kell bizonyítani, az aggályokat és félelmeket vitathatatlanul megcáfolni azoknak, akik azt állítják, hogy nem kell semmiből tartani.

A veszélytelenséget nem csak logikai úton kell bizonyítani, hanem garanciákkal is alá kell támasztani. Mi az egyik alapgaranciát abban látjuk, ha soha nem lesz is lesz mód a Bősi erőmű csúcsra járatására, ezért mondjuk azt, hogy a komplexum Nagymarosi részét nem szabad megépíteni.

Ez a fordított logika volt az alapja a kommunista rendszernek. Némethtől nem is lett volna elvárható, hogy mást javasoljon, mint a fentieket, hiszen elég volt valakire kimondani a pártállamban, hogy az illető reakciós vagy kulák, ebből már automatikusan következett, hogy a rendszer ellensége.

Az Egyesült Államok kormánya tiltja szövetségi forrásból olyan szervezeteket támogatni, melyek elkötelezték magukat a vízenergiával szemben. Nálunk valamennyi zöld szervezetnek nem kell a villany vízből, kivéve a reális zöldeknek, igen.

Az egymást váltó kormányok valamennyi zöld szervezet működéséhez a költségvetésből hozzájárultak, kivéve a reális zöldekéhez nem.

Hírdetés

A legtöbb dumakör emlőin felcserepedett zöld szervezetet az Ökotárs Alapítvány pénzeli.

Osztrák álláspont a vízlépcső megépítésével kapcsolatban

Interjú Paul Lendvaival

http://bme.videotorium.hu/hu/recordings/details/2161,Osztrak_allaspont_a_vizlepcso_megepitesevel_kapcsolatban

Nagymaros még nem épült meg. Arról viszont a közvélemény nem tud hová lett az a egy milliárd dollár, amely az állami kaszában, osztrák kölcsönként az építkezés bejezéséhez ott volt, majd nyoma veszett.

Egyesek szerint, ebből kölcsönből lett tőkés Németh Miklós. Állításukat a rossz egyesek arra alapozzák, hogy Németh először gyorsította Nagymaros megépítését, hogy legyen lehetősége lenyúlni a osztrák kölcsönért, majd véglegesen leállította az építkezést. Később az adósságunk számszerűsítésékor az Országgyűlésben, elfelejtette Németh hozzá adni a 21 milliárd dollárhoz a nagymarosi egy milliárd dollárt.


Forrás:realzoldek.hu
Tovább a cikkre »