Német sajtóértesülések szerint Merkel Orbánnal is megegyezett: visszaküldhetik Németországból a nálunk regisztrált betolakodókat

Német sajtóértesülések szerint Merkel Orbánnal is megegyezett: visszaküldhetik Németországból a nálunk regisztrált betolakodókat

Visszaküldhetik Magyarországra az itt regisztrált migránsokat a német hatóságok. Német sajtóértesülések szerint a kancellár arról tájékoztatta koalíciós partnereit, hogy a brüsszeli csúcson megállapodott 14 uniós tagállammal, köztük Magyarországgal arról, hogy a menedékkérőket visszaküldheti oda, ahol először regisztrálták őket.

Angela Merkel levélben tájékoztatta koalíciós partnereit arról, hogy összesen tizennégy országgal megállapodott kiutasítandó bevándorlók befogadásából – adta hírül a német DPA hírügynökség. Azokat a bevándorlókat telepítik más országokba, akiket Németország előtt már más tagállamban is regisztráltak.

Merkelnek azért fontos ez a megállapodás, mert a CDU testvérpártja, a bajor CSU július 1-ig adott neki haladékot, hogy megoldást találjon a bevándorlók tömegeinek kezelésére – írja a 24.hu.

A németek állítólag megállapodtak Magyarországgal, Lengyelországgal, Csehországgal, Belgiummal, Dániával, Észtországgal, Franciaországgal, Finnországgal, Litvániával, Lettországgal, Luxemburggal, Hollandiával, Portugáliával és Svédországgal is.

Hírdetés

A Reuters óvatosabban fogalmazott: azt írták, hogy Merkel csak arról írt abban a levélben, amelyre a DPA hivatkozik forrásként, hogy a tagállamokkal alá fognak majd írni megállapodásokat.

A Hír Tv értesülései szerint a német tervet Szlovákia és Ausztria nem támogatta, de Csehország és Lengyelország igen. Merkel migrációs központok felállítását is indítványozta a német határon, amelyekben a menedékkérelmeket bírálnák el.

(Kuruc.info – Hír Tv – 24.hu – Bild nyomán)

Orbán július 5-én megy Merkelhez

Ez lenne a győzelem az EU-csúcson: önkéntes alapon, de az EU-n belül jönnek létre az illegáliselosztó központok


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »