Nem volt szerencséje a parlamenti képviselőknek a regionális választásokon

A helyi és megyei önkormányzati választásokon több parlamenti képviselő is indult, helyi és megyei posztokért, de voltak, akik koppantak.

A parlamenti képviselőknek lehetőségük nyílt rá, hogy az úgymond nagypolitikában láttassák magukat, ennek ellenére volt, hogy ez kevésnek bizonyult.

Az OĽaNO nagyon aktív politikusa, parlamenti képviselője, majd külügyi államtitkára, Andrej Stančík a főváros óvárosi választókerületben megyei tisztségre pályázott, sikertelenül. Balsikerét azzal magyarázza, hogy a kormányválság miatt nem maradt ideje kampányolni, még egy óriásplakátja sem volt.

Az OĽaNO frakcióvezetője, Michal Šipoš sem jutott be a megyére, ahogy SaS-es kollégája, Ondrej Dostál sem.

Marek Kotleba, a Mi Szlovákiánk Néppárt alapítójának, Marián Kotlebának a testvére besztercebányai megyefőnök szeretett volna lenni, de csak 7,1%-os támogatottságot kapott.

Szintén ebből a pártból Magdalená Sulanová Pozsony, Stanislav Mizík Kassa, Martin Beluský pedig Nagyszombat megyében szeretett volna megyefőnök lenni, de végül csak egyszámjegyű eredményt értek le.

Hírdetés

Az OĽaNO színeiben Erik Ňarjaš kassai megyefőnök szeretett volna lenni, de ez 5,5 százalékos támogatottsággal nem volt lehetséges.

Szintén nem lett megyefőnök Miroslav Urban (Republika) Zsolna, Lukáš Kyselica (OĽaNO) Nyitra, Milan Mazurek (Republika) Eperjes, és Filip Kuffa (Život-NS)  Eperjes megyében.

Romana Tabák (Sme rodina) Pozsony-Óváros polgármesteri székére pályázott, de csak 1,4% százalékot kapott.

Megyei képviselők szerettek volna lenni, de nem lettek: Michal Šipoš (OĽaNO) Eperjes, Ľubomír Vážny (Smer) Besztercebánya, Dušan Jarjabek (Smer) Pozsony, Jana Žitňanská (Za ľudí) Pozsony, Juraj Šeliga (Za ľudí) Zsolna megyében.

Miroslav Kollár (Spolu) Galgóc polgármesteri tisztségéért indult, de csak 44,9% támogatta.

A sikertelen jelöltekről A Nový čas napilap portálja számolt be. Cseh Pétert azonban kihagyták a listájukról. Az OĽaNO 39 éves politikusa szülőfalujában, Albáron indult függetlenként, a polgármesteri tisztségért, de alulmaradt Bereck Oszkárral szemben. A regnáló polgármester 334, míg Cseh 129 szavazatot kapott.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »