Nem volt határozatképes, ezért nem tudták megnyitni a parlament rendkívüli ülését

Nem volt határozatképes, ezért nem tudták megnyitni a parlament rendkívüli ülését

Nem nyitották meg csütörtökön reggel a parlament rendkívüli ülését, amelyen a hivatalnokkormányról és az előrehozott választás időpontjáról tárgyaltak volna a képviselők. Az ülés ismét nem volt határozatképes.

A plénum úgy döntött, hogy – tekintettel a májusi rendes ülésen zajló tárgyalásokra – csütörtökön és pénteken (május 12.) nem szavaznak. A következő szavazásra Peter Pčolinský (Sme rodina), a parlament alelnöke tájékoztatása szerint kedden (május 16.) 11 órakor kerülhet sor, ha az ülés határozatképes lesz.

Hírdetés

A rendkívüli ülés összehívását az ellenzéki Smer-SD kezdeményezte. A párt a hivatalnokkormányról és az előrehozott választásról szóló határozatot és az előrehozott választás időpontjának július 1-jére vagy 8-ra kitűzését akarja elérni. Kötelezni akarja továbbá a hivatalnokkormányt, hogy terjessze elő a júliusi parlamenti választás megtartásához szükséges feltételeket szabályozó törvény módosítását.

Zuzana Čaputová köztársasági elnök azt követően döntött a hivatalnokkormány kinevezéséről, hogy Samuel Vlčan megbízott mezőgazdasági miniszter bejelentette a lemondását. Ezt követően Rastislav Káčer megbízott külügyminiszter is kérte a felmentését. A tervek szerint az államfő a jövő hét elején nevezi ki az új kabinetet.

(TASR/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »