Nem tudni, miből finanszírozza fényűző életvitelét „Mercedeses Ricsi”

Nem tudni, miből finanszírozza fényűző életvitelét „Mercedeses Ricsi”

Nem tudni, miből finanszírozza fényűző életvitelét „Mercedeses Ricsi”

„Tudomásul kell venni, hogy az élet megy tovább. (…) Igen, hiába vetnek meg sokan, de venni fogok egy új autót, és amint az egészségem engedi, vezetni is fogok” – nyilatkozta a Blikknek Molnár Richárd „Ricsi” három nappal azután, hogy a húszas éveiben járó barátnőjének vásárolt Mercedes C63 AMG típusú sporkocsival – vélhetően a megengedettnél nagyobb sebességgel – „beleszállt” egy kanyarodó  Citroenbe a Dózsa György úton. A balesetben két fiatal férfi életét vesztette, egy sérült életéért jelenleg is küzdenek az orvosok. A Privatkopo.hu annak nézett utána, miből él a 40 éves „Ricsi”, miből futja neki több tízmilliós luxusautókra.

Molnár Richárd neve 2006 októberében vált ismerté a közvélemény előtt, amikor a kecskeméti maffiaperben emberölés előkészületének bűntettében és lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés bűntettében, bűnsegédként mondták ki bűnösnek, és ezért bűnszervezetben elkövetett bűncselekmények miatt – visszaesőként – nyolc év fegyházbüntetést kapott. Ahogy az a bírósági eljárás irataiból is kiderül, az erős fizikumú Molnár irányította azokat a „katonákat”, akik a Radnai László vezette bűnszervezetnek dolgoztak. 

Amikor Radnai 2012-ben kiszabadult, Molnár újra felbukkant a környezetében, lojális maradt hozzá. Nem sokkal később Radnainak egy olyan autós cégben lett érdekeltsége, amely Németországból behozott, német rendszámú autókat adott tartós bérletbe, Budapesten több tucat ilyen autó is futott. Akkoriban Molnár nem élt különösebben magas életnívón, a Radnai által „csepegtetett” pénzekből tartotta fenn magát.

2014 októberében a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai – orgazdaság gyanújával – őrizetbe vették Radnai Lászlót és társait. A gyanú szerint a banda birtokába került egy Franciaországból indult és Magyarországon, Zalaegerszeg környékén „eltűnt” kamion rakománya, mintegy 30 millió forint értékű parfümszállítmány, amit Radnaiék később megpróbáltak eladni. Noha Radnai környezetében szinte mindenkit „felkaptak” és hűvösre vágtak a nyomozók, Molnár valahogy kimaradt a „buliból”.

Így aztán „Ricsi” 2015-től már önállóan alkalmazta azt az értékesítési technikát, amit volt főnökétől sajátított el: német banki finanszírozással, Németországban bejegyzett cégen keresztül luxusautókat ad (36-48 hónapra) tartós bérletbe – Magyarországon. A gépkocsi értékétől és a bérleti konstrukciótó függően, 20-25 százalék saját erő befizetését követően, havi 1000-2000 euro lízingdíj megfizetésével juthatnak hozzá nagy értékű, német rendszámú autóhoz olyanok, akik szeretnék elkerülni, hogy az adóhivatal felfigyeljen rájuk. Ennek a szisztémának ugyanis az a lényege, hogy a valódi bérlő neve rejtve marad a hatóságok előtt. Ezért aztán a kliensek jellemzően olyan személyek, akik nem legális forrásokból finanszírozzák a luxuséletvitelüket, amelynek elengedhetetlen kelléke a méregdrága, nem ritkán 50-60 millió forint értékű autócsoda. A Molnár közreműködésével Magyarországra kerülő gépkocsik rendszámán MB betűjelzés olvasható, amely Miesbach város területi kódja. A „csodaautók” magyarországi bérlőinek „igazolást” állít ki a németországi cég, amely lehetővé teszi, hogy magyar állampolgárok Magyarországon használhassák a gépjárművet.

Hírdetés

A Privatkopo.hu információja szerint a havi bérleti díjakat az ügyfelek a Nyugati téri Il Classico Italiano étterembe hordják, és adják át „Ricsinek” – bizonylatok nélkül.

Az Il Classico Italiano korábban Okay Italia néven működött. A nagy forgalmú éttermet üzemeltető Il Classico Italiano Kft. – amely 2015 tavaszán vette át a vendéglátóhely működtetését – ügyvezetői posztjára 2016 áprilisában került Molnár Richárd. A cég 2015. évi beszámolója szerint a nettó árbevétel csupán 48 millió forint volt, a személyi jellegű ráfordítás mindössze 3 millió 700 ezer forintot emésztett fel a befolyó pénzekből. A kft. 2015-ben 335 ezer forint nyereséget ért el.

Az étterem működését jól ismerő forrás szerint ezek „eléggé képtelennek tűnő számok”, ugyanis a hely „alaphangon” napi 700-800 ezer forint bevételt produkálhat, ami pedig az alkalmazottak bérköltségét illeti: „bűvésznek kell lennie annak, aki 9 hónap alatt csak nem egészen 4 millió forintot költ a dolgozók fizetésére, és mégis vannak alkalmazottai”.

 „Ricsi korábban nem foglalkozott vendéglátással, fogalma nincs a szakmáról, gyakorlatilag semmihez sem ért, a legenda szerint viharos körülmények között, egy elszámolási vita eredményeként került az érdekeltségébe az étterem” – magyarázta a bűnügyi portál forrása.

„Ricsi” a hirdetőoszlop mellett, fekete ruhában, bottal – éppen akkor, amikor a Blikk szerint a műtőbe tolták…

Nincs túl vicces kedvében

Gondolom, tréfának szánta a kérdéseit! Ne haragudjon, de nem vagyok túl vicces kedvemben, így inkább nem reagálok” – közölte a Privatkopo.hu megkeresésére Molnár Richárd.

Így továbbra is rejtély marad, milyen pénzügyi forrásokból finanszírozza fényűző életvitelét a büntetett előéletű férfi, akiről az a hír járja, hogy öt – egyenként több tízmillió forint értékű – luxusautót lízingel egy németországi cégtől, amelyek rendszámain az MB betűjel látható.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »