Nem tudja eldönteni a német bíróság, hogy mi legyen a nyugdíjastól elkobzott Párduc tankkal

Nem tudja eldönteni a német bíróság, hogy mi legyen a nyugdíjastól elkobzott Párduc tankkal

Egy német nyugdíjastól még 2015-ben koboztak el a hatóságok egy II. világháborús Parduc tankot, egy légvédelmi fegyvert és egy torpedót, de a bíróságon most nem jutnak dűlőre a felek, hogy mi legyen a háborús relikviák sorsa – írja a BBC.

Ezeket a most 84 éves férfi egyébként a pincéjében tartotta, és 20 katona kellett ahhoz, hogy kihozzák onnan.

Hírdetés

A vádlott valószínűleg felfüggesztett börtönbüntetést és pénzbírságot kap, ami akár 500 ezer euró is lehet, emellett viszont a tankot is tenni kell valahova. A férfi ügyvédje azt állítja, hogy a harckocsit megvenné egy amerikai múzeum, a többi fegyver iránt pedig német gyűjtők érdeklődnek. A bíróság viszont egyelőre nem tudta eldönteni, hogy a férfi megsértette-e a német háborús fegyverek ellenőrzéséről szóló törvényt, ami szabályozza a hadi fegyverek gyártását, értékesítését és szállítását.

A védelem azzal érvel, hogy a legtöbb fegyver már nem működik, és hogy a vádlott a harckocsit selejtként vásárolta. 50 000 euró körüli, alacsonyabb bírságot fogadnának el. Az ügyészek szerint viszont a fegyverek és a lőszerek egy részét továbbra is lehetne használni, kérdés, hogy mire.


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »