Nem tiltakozott a 12 éves lány, „így nem lehet erőszakról beszélni”

Nem tiltakozott a 12 éves lány, „így nem lehet erőszakról beszélni”

Nem tiltakozott a 12 év alatti lány, „így nem lehet erőszakról beszélni”

Felmentették azt a fiatal fiút, aki a vád szerint megerőszakolta hatodik osztályos, kiskorú iskolatársát – közölte a Budapest Környéki Törvényszék. A bíróság megállapította, hogy a fiú nem fenyegette a kislányt, és azt sem tudta, hány éves, így nem követett el bűncselekményt. Azt is közölték, hogy a lány nem tiltakozott, így nem lehet erőszakról beszélni.

Hírdetés

Az ügyészség szerint az esetnél jelen voltak a fiú barátai is, egyiküket, a másodrendű vádlottat, mint bűnsegédet, bűnösnek találták szexuális erőszak bűntettében, ezért őt a bíróság egy év – fiatalkorúak fogházában – letöltendő szabadságvesztésre ítélte, két év próbaidőre felfüggesztve, és pártfogó felügyeletét rendelte el.

A bíróság szerint a fiú ugyanis tudta, hogy a lány nem töltötte be a 12. életévét, vagyis kiskorú, ennek ellenére segített barátjának, hogy véghez vihesse tettét.

A döntést tudomásul vették az első- és másodrendű vádlottak és védőik is, az ügyész az elsőrendű vádlott, vagyis a felmentett fiú esetében fellebbezést nyújtott be a bűnösség megállapítására és büntetés kiszabására, a másodrendű vádlottnál három munkanap gondolkodási időt kért. Így az ítélet nem jogerős.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »