„Nem tehetik meg, hogy egyszerűen csak továbbküldik a menekülteket”

„Nem tehetik meg, hogy egyszerűen csak továbbküldik a menekülteket”

Visszakozik a német belügyminiszter a menekültek befogadásában. Thomas de Maiziere a közszolgálati tévében azt mondta, hogy Horvátország, Szlovénia és Ausztria nem teheti meg, hogy egyszerűen továbbküldi a migránsokat Németországba.

A politikus hozzátette: a törököket rá kell venni arra, hogy fékezzék az áradatot. Egy korábbi interjúban is azt hangoztatta már a német belügyminiszter, hogy mindenkinek nem jut hely Európában. Szerinte az uniós tagállamoknak előre meg kellene egyezniük arról, hogy hány menekültet tudnak befogadni egy-egy időszakban. A kereszténydemokrata politikus ötletét nem díjazza a CDU-val közösen kormányzó szociáldemokrata párt elnöke, aki egyben alkancellár. Sigmar Gabriel szerint a javaslat alkotmányellenes, mert hiányzik belőle a minden menekültet megillető méltányosság.

Hírdetés

Több menekültet fogadnak be

Közben az amerikai külügyminiszter Berlinben bejelentette, több menekültet fogad be az Egyesült Államok 2016-tól. John Kerry német kollégájával, Frank-Walter Steinmeier-rel a menekültválságról egyeztetett. Azt mondta, hogy jövőre 70 ezer helyett 85 ezer menedékkérőnek ad otthont az Egyesült Államok, 2017-ben pedig 100 ezernek. Azt nem részletezte, hogy hány szír állampolgár lehet köztük. De hangsúlyozta: a menekültek számát úgy szabad csak emelni, hogy ne veszélyeztessék Amerika biztonságát.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »