Nem szerezhet olimpiai kvótát a válogatott (Női vízilabda, Európa-bajnokság)

Nem szerezhet olimpiai kvótát a válogatott (Női vízilabda, Európa-bajnokság)

A magyar női vízilabda-válogatott kedden 12–11 arányú vereséget szenvedett az olasz csapattól az Eindhovenben zajló Európa-bajnokság negyeddöntőjében, így nem szerezhet olimpiai kvótát a kontinensviadalon. Mihók Attila és Cseh Sándor együttese ma 17 órától Nagy-Britannia ellen folytatja szereplését az 5–8. helyért.

Két kihagyott magyar fórral indult a találkozó, az olaszok pedig akcióból szereztek vezetést. Gyorsan jött a magyar egyenlítés, Garda Krisztina egy passz után értékesítette a harmadik előnyt. Az olaszok értékesítették a második emberelőnyüket, majd Dafne Bettini tökéletesen lőtte ki a jobb felsőt, míg a túloldalon Rebecca Parkes centerből állította vissza az egygólos különbséget. Kevesebb mint fél perccel a negyed vége előtt újra betaláltak az olaszok, a veterán Roberta Bianconi már a harmadik találatát jegyezte.

Hírdetés

A második játékrészt Leimeter Dóra létszámfölényből szerzett gólja nyitotta, majd egy remek védekezés után Vályi Vanda kiegyenlített. Az olaszok válaszul belőttek egy fórt, ezt követően Bettini visszaállította a kétgólos különbséget. Mihók Attila időt kért, azonban Keszthelyi Rita pattintása még csak kaput sem talált. A túloldalon Silvia Avegno ötméterest értékesített, a magyarok Garda újabb találatával maradtak lőtávolban, Magyari pedig hátrányban védett fontosat.

A harmadik felvonás elején Keszthelyi váltott gólra egy fórt, Bianconi azonban negyedszer is betalált. Ötméteresből Garda csökkentette a különbséget, Claudia Marletta viszont megtalálta az utat a hálóba. Neszmély Boglárka szép védéssel kezdett a kapuban, ám Marletta ejtésével szemben már tehetetlennek bizonyult. A magyar reményeket Garda tartotta életben, a másik oldalon Marletta viszont nagyon elkapta a fonalat. Magyar részről emberelőnyben Natasa Rybanska volt eredményes, majd Leimeter lövése a jobb kapufán csattant.

A záró harmadban három perc után Vályi törte meg a gólcsendet, Avegno pedig újabb ötméterest váltott gólra, aztán Mihók Attila időkérése után Keszthelyi egy gyönyörű ejtéssel betalált. Garda remek védekezése után 1:17 perccel a vége előtt mehetett az egyenlítésért a magyar csapat, amely fórba került, azonban Szilá­gyi Dorottya lövését könnyedén védte az olasz kapus, aztán az utolsó lehetőséget Garda mellé továbbította, így nyert a rivális.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »