Nem szabad dicsérni Trumpot

Arra utasította a Kreml az állami médiát, hogy hagyjon fel Donald Trump dicsőítésével, értesült három forrást említve a Bloomberg. Az amerikai hírügynökség a hírhez magyarázatként hozzáteszi, hogy ez az ukáz jól tükrözi a magas rangú csinovnyikok egyre növekvő csalódottságát a Fehér Ház új adminisztrációjában. Ennek ellentmond, hogy vezető orosz politikusok és szakértők kezdettől visszafogottságra intettek, s bár továbbra is bíznak a kapcsolatok javulásában, áttörést nem, legfeljebb a hangerő csökkenését várják.

Hírdetés

Így a hír akár a közvélemény befolyásolásának amerikai kísérlete is lehet, bár január folyamán az orosz média feltűnően sokat (202 ezer említés szemben Putyin 147 700-ával) foglalkozott az új amerikai elnökkel. Ez a beiktatás és a felfokozott várakozások miatt részben természetes, ám alkalmas lehet megalapozatlan remények keltésére is.  

Dmitrij Peszkov az elnök sajtótitkára kacsának nevezte a hírt, míg a médiatanács képviselője és az Egyes csatorna vezetése nem kommentálták az értesülést, az RT az RBK című lap kérésére pedig a következő cinikus hangú közleményt adta ki: „Ma reggel tényleg érkezett egy vörös boríték a Kremlből azzal a titkos utasítással, hogy Trumpot többet ne! Ezután elkezdtük leszedni az irodákban függő portrékat, bezártuk a Trump-szobát, a munkatársakat pedig utasítottuk, hogy három napon belül tüntessék el az amerikai elnököt ábrázoló tetoválásokat. Nem titkoljuk, hogy mindez olyan volt számunkra, mint derült égből a villámcsapás, hiszen reggeltől estig éltettük Trumpot, így most fogalmunk sincs, mivel töltsük ki a műsoridőt, de a parancs, az parancs.”


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »