Nem rendőrkutya, hanem egy tanyát védő kuvasz harapta meg a Belgrádban panaszkodó migránst

Már több napja kering a hazai és nemzetközi médiában az a hír, miszerint a magyar határt védő egyenruhások tömegesen bántalmazzák a migránsokat. A hírt a rendőrség és a Belügyminisztérium is kategorikusan cáfolta. Bizonyítékként egyelőre csak az Orvosok Határok Nélkül szervezet Belgrádban tevékenykedő aktivistái által készített fényképek állnak rendelkezésre.

Az általuk közölt felvételek egyikén egy valóban kutyaharapásnak tűnő sérülés látható az egyik állítólagos bántalmazotton. Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere ezzel kapcsolatban azt írja Facebook-oldalán:

Hivatalos helyről tudom, hogy az egyik migráns, aki a szerb oldalon siránkozott, mutogatva a kutyaharapásokat a testén, valójában betört egy magyar ember tanyájába, csak nem tudta, hogy nálunk a tanyákat sokszor jó magyar kutyák, kuvaszok őrzik. Így szerezte a sérüléseit, a magyar rendőröknek köszönheti, hogy életben maradt.

Hírdetés

Helyszínen szerzett tapasztalatokból és rendőrségi forrásokból is tudjuk, hogy a rendőrkutyákon szolgálat közben mindig van szájkosár, így pedig ugye nem tud harapni.

A legtöbb migráns Ásotthalom térségében próbál illegális módon bejutni az ország területére. A 122,5 négyzetkilométeren elterülő település több ezer tanya található, ezekbe előszeretettel térnek be a bevándorlók megpihenni. Azonban számos tanya mind a mai napig lakott, szinte minden portán található egy-két nagytestű őrzőkutya. Ezek nem házi kedvencek, azonnal megtámadják a hívatlan vendégeket.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »