Nem Portik Tamás, hanem Vajtó Lajos készíthette a Gyárfás Tamás gyanúsítását megalapozó hangfelvételt

Nem Portik Tamás, hanem Vajtó Lajos készíthette a Gyárfás Tamás gyanúsítását megalapozó hangfelvételt

Nem Portik Tamás, hanem Vajtó Lajos készíthette a Gyárfás Tamás gyanúsítását megalapozó hangfelvételt

A Privatkopo.hu információja szerint nem Portik Tamás készítette azt a hangfelvételt, amely alapján Gyárfás Tamást emberölésre való felbujtással gyanúsította meg a Nemzeti Nyomozó Iroda. Vajtó Lajos üzletember a merényletet követő években több alkalommal megkereste a Nap-kelte volt producerét, a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) alelnökét és titokban rögzítette a sportvezetővel folytatott beszélgetéseket, amelyeket később ismeretlen személyek manipulálhattak, majd Gyárfás megzsarolására akarták felhasználni.

Hírdetés

Gyárfás Tamás tavaly novemberben maga sétált be azzal a hangfelvétellel a Nemzeti Nyomozó Irodához, amellyel ismeretlenek kísérletet tettek a megzsarolására. Úgy tudni, a zsarolók több százmillió forintot követeltek a sportvezetőtől, és kilátásba helyezték: amennyiben nem fizet, „tragédia fog bekövetkezni”.

A médiában az terjedt el, hogy a felvétel Portik Tamás és Gyárfás telefonbeszélgetéséről készült, 2014-ben, amelyet – a beszélgetőpartnere tudta nélkül – Portik rögzített, és ezzel keresték meg Gyárfást, hogy pénzt szedjenek ki belőle a hanganyagért cserébe.

A zsarolók azonban elszámították magukat, mivel a sportvezető a rendőrséghez fordult, és a nyomozóknak átadta a titokban rögzített felvételt.

A Privatkopo.hu bűnügyi portál értesülése szerint a hanganyagokat Vajtó Lajos üzletember, a Nemzeti Lóverseny Kft. volt ügyvezetője készítette sok évvel ezelőtt a Gyárfással folytatott beszélgetései alkalmával, amelyeket később valakik összevághattak – úgy, hogy az Gyárfásra nézve terhelő legyen.

A ma szabadlábra helyezett sportvezető a következőket nyilatkozta az Echo Televíziónak: „Sok évig megkeresett egy úr, aki mindenkor beszélgetett velem, én gyanútlanul mindenkor válaszoltam, és a beszélgetés közben mindig egy-egy elejtett mondat felmerült, hogy: »Na, mit szólsz ahhoz, hogy Fenyő János meghalt, ugye milyen jól jött neked, most neked könnyebb az élet!« Mondtam, hogy könnyebb, de ebben nem vettem részt, hogy a gyilkosságot előidézze bárki is.”


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »