Nem, nem emléksértés

A fiatal és meglehetősen butuska Pankotai-Soros Lili az aradi vértanúkkal hasonlítja össze az önként felmondott fanatikus ballib pedagógusokat.

Sokak szerint ez az aradi vértanúk emlékének megsértése. Pedig nem, nem az.

Egyszerűen ez a szimpla ballib valóságtagadás esete. Ugyanis a balibek tényleg elhiszik, hogy az ő ferdítésük a valóság.

Hírdetés

Erre jó példa Göncz Árpád esete, aki egy Z-kategóriás, mára teljesen elfelejtett politikus, aki aktív korában se volt ismert a nemzetközi színtéren. Mégis én olvastam komolynak szánt ballib cikkeket a 90-es évek második felében, ahol ilyen mondatok voltak „a nagy közép-kelet-európai rendszerváltók mint Lech Wałęsa, Václav Havel és Göncz Árpád„, a szerző teljesen komolyan elhitte, hogy a nemzetközileg ismert Havel és Wałęsa azonos kategória a sehol se jegyzett Göncz-cel, meg azt, hogy a magyar rendszerváltás fontos szereplője volt Göncz, miközben senki se ismerte őt másként mint fordítóként, s még saját pártjában, az SZDSZ-ben se volt fontos szerepe. (Most arra nem térnék ki, hogy Magyarország nem Közép-Kelet-Európában van, mert az nagyjából Kijev és Harkov környéke, de ez is egy beteg ballib szokás volt: a közép-kelet-európázás.)

A fanatikus ballib „gyerek” Lili esete is ez: szerintem ő tényleg olyan buta, hogy elhiszi, az 1 %-nyi felmondott ultraliberális pedagógus esete azonos az aradi vértanúsággal. Azaz nem akarta megsérteni az aradiak emlékét, csak hülye a kislány.


Forrás:bircahang.org
Tovább a cikkre »