Nem merték megtenni: Csupán írásbeli megrovást kapott ifj. Hegedűs Loránt

Nem merték megtenni: Csupán írásbeli megrovást kapott ifj. Hegedűs Loránt

Horthy szobor (MTI-fotó)

Mint korábban megjegyzésünkben megírtuk, ifj. Hegedűs Lóránt hivatalának elvesztése volt a célja annak a koncepciós pernek, melyet a fiatal lelkész ellen indított a Református Egyházmegyei Bíróság. Ma megszületett az ítélet, melyről az Alfahír számolt be.

Csupán írásbeli megrovást kapott palástvesztés helyett a Horthy-szoboravatás miatt ifj. Hegedűs Lóránt, és háromezer forintos illetékdíjat is kell fizetnie, ezzel az ügy lezárult.

Emlékezetes, a Budapest-Észak Református Egyházmegye bírósága már januárban tárgyalta volna a lelkész ügyét. A lelkész elleni eljárást Bogárdi Szabó István püspök kezdeményezte, miután tavaly novemberben a Szabadság téren ifj. Hegedűs Loránt felavatta Horthy Miklós mellszobrát.

A vád szerint a rendezvény pártrendezvény volt, ráadásul a lelkész „fattyúknak” nevezte a megjelent antifasisztákat, amivel még provokált is. A jogtanácsos, Horváth György a legsúlyosabb büntetést, palástvesztést kért Hegedűsre.

Hírdetés

Külön támadta a lelkészt azért is, mert többször írt a kuruc.infóra is, illetve szerinte több alkalommal uszító módon antiszemita megjegyzéseket tett.

Hegedűs Loránt következetesen elutasította az ellene indított fegyelmi eljárást, és a kettős mércét demonstráló jellege miatt távol is maradt a tárgyalásoktól,

Védekezését ügyvédjén keresztül írásban terjesztette elő az egyházmegyei bíróság elnökségéhez, ebben az állt, hogy Gyöngyösi Márton nem jobbikos politikusként beszélt, a lelkész felesége pedig történetesen szintén képviselő, aki több más képviselőt is meghívott.

alfahir.huNemzeti InternetFigyelő


Forrás:internetfigyelo.wordpress.com
Tovább a cikkre »