Nem mehet Spanyolországba a szír edző családja

Nem engedélyezték a családegyesítést a Röszkénél felbukó szír fociedzőnek. Mohszen rokonai Törökországban ragadtak.

Nem engedélyezték a spanyol hatóságok a Röszkénél felbukó szír futballedzőnek, Oszama Abdul Mohszennek, hogy Törökországból Európába hozza a családját – számolt be róla a Tagesspiegel nyomán a Mandiner. Korábban még gyors eljárást is ígértek neki, de ez úgy tűnik, nem jött össze: több dokumentumot is be kellett volna mutatnia, ezeket viszont nem tudta megszerezni. A férfi Mariano Rajoy spanyol miniszterelnöknek is írt levelet, de hiába.

Hírdetés

Mohszen jelenleg a Cenafe edzőakadémiánál dolgozik, munkáltatója pedig mindenesetre fizetett neki egy utazást Törökországba, hogy tudjon találkozni a családjával.

A szír edző azután vált világhírűvé, hogy videofelvétel alapján elterjedt: az N1TV operatőre, László Petra felrúghatta őt a röszkei határnál. A gáncsolást nem bizonyították egyértelműen a felvételek, de László Petrát elküldték az N1-től, és garázdaság miatt eljárás indult az ügyében. A történtek után az operatőrnő portálunknak küldött leveleiben kért bocsánatot. Később elterjedt, hogy beperelné a szír migránst, ez a hír viszont hamisnak bizonyult, miközben Mohszen valóban azt nyilatkozta: pert fontolgat László Petra ellen. Mohszenről az is elterjedt, hogy az an-Núszra Front kötelékében gyilkolhatott, ezt viszont nem sikerült bizonyítani.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »