Nem jött be a BLM-utópia: New York városában újra felállítják a fegyveres bűnözés elleni rendőri egységet

Nem jött be a BLM-utópia: New York városában újra felállítják a fegyveres bűnözés elleni rendőri egységet

New York város polgármestere, Eric Adams ismét felállítja azt a fegyveres bűnözés elleni rendőri egységet, amelyet 2020-ban, a George Floyd halála utáni tüntetések idején szüntettek meg – jelentette a National Review című amerikai lap hírportálja.

A 2020-ban feloszlatott speciális egységet most nemcsak újból felállítják, hanem a létszámát és hatáskörét is kibővítik.

2020-ban, miután Minneapolisban elindult a pokol felé a George Floyd nevű elvetemült bűnöző, az Egyesült Államokban a rendőri erőszakra hivatkozva sok helyütt tüntetések voltak, és a néger hordáktól megrettenő vezetők csökkentették a rendőrségek létszámát és hatáskörét, s volt, ahol az agybaj annyira a tetőfokára hágott, hogy átmenetileg meg is szüntették a rendőrőrsöt. Az egyébként demokrata párti Eric Adams már akkor is ellenezte a rendőrség leépítését.

Hírdetés

Az ismét létrehozott egység tevékenységét a város további 5 körzetére terjesztették ki. A cél azonban összesen 30 ilyen egység működtetése a több mint tízmilliós nagyvárosban.

Ezek a speciális rendőri egységek – amelyeket szomszédsági közbiztonsági csoportoknak neveznek – már dolgoznak is. A múlt hétfő óta 10 fegyvert koboztak el, és 31 letartóztatást hajtottak végre Bronxban.

A hétvégén összesen 23 incidensben 28 embert lőttek meg a városban, ketten életüket vesztették. A National Review szerint a speciális rendőri egység hatáskörének kiterjesztéséről szóló döntés szorosan összefügghet a múlt hét végén történtekkel.

(MTI korrigálva)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »