Nem hagy békén a zsinagóga – Heti progresszió (CCX. rész)

Nem hagy békén a zsinagóga – Heti progresszió (CCX. rész)

Talán már mindannyian megszokhattuk, hogy ahogyan haladunk előre az adventi időszakban, illetőleg év vége felé, szükségszerűen megszaporodnak a különböző termékeket népszerűsítő reklámok, amely persze egyben azt is jelenti, hogy a Heti progresszióban is gyakrabban fognak előfordulni hasonlók. Nos, a mai rész egy kivétellel még nem ilyen lesz. Ellenben szerepel itt idézőjeles „nyelvkönyv” meg egy mozifilm is. Egyúttal szeretném megköszönni mindenkinek, akik levelet küldenek a [email protected]-ra, ezen olvasóink nélkül egészen biztosan nem lenne ugyanolyan jó a rovat. Most pedig vágjunk hát bele!

3. „Ezt kinek ajánlják karácsonyra?” Kérdezte olvasónk, aki az alábbi „kihagyhatatlan könyvet” találta az internet bugyraiban.

Nekem pedig egy olyan gondom van, hogy nehéz erre bármit is mondani. Gondolom nem tolonganak tömegek ezért a nyelvkönyvért, habár ha megenged egy fanyar humort a kedves olvasó: ahogyan szaporodnak, már lehet, hogy a pesszimistább magyarok ezt a kötetet veszik meg az angol helyett.

2. Az alábbi „ajánlót” nekem dobta fel a Facebook valamelyik nap, természetesen erről is ordít, hogy a rovatba kerüljön. Karácsonyi ajándéknak szintén rendkívül „ideális”, gondolom mindenki legféltettebben dédelgetett álma, hogy a világ egyik legnagyobb zsinagógáját rakja ki 3D-s puzzleból. Nem látjuk így is eleget.

Hírdetés

1. Végül pedig szintén egy kedves olvasónk küldeménye a magyar mozikban jelenleg futó Golda című filmről, amely a jom kippuri háborút és Izrael ez idáig egyetlen női miniszterelnökének, Golda Meirnek a regnálását dolgozza fel.

„Fontos és hiánypótló”, jegyzi meg keserédes humorral az olvasónk, habár a filmes rovatomat figyelembe véve ez legalább annyira „felhívás táncra”, mint tényleges elrettentés. Ki tudja, ha lesz némi időm, talán megér majd egy bemutatót.

Én viszont most ezúttal is mint mindig megköszönöm a figyelmet, a Heti progresszió pedig hamarosan tovább folytatódik majd egy újabb adag hasonló küldeménnyel.

Ábrahám Barnabás – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »