Nem fogja elhinni, de ma is van egy holoemléknap

Nem fogja elhinni, de ma is van egy holoemléknap

Ma van az ún. holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapja, az auschwitz-birkenaui munkatábor 1945-ös felszabadításának 71. évfordulóján több megemlékezést tartanak a fővárosban.

Budapesten az izraeli nagykövetség és a Holokauszt Emlékközpont szervezésében tartanak megemlékezést az emlékközpont Páva utcai székházában. A rendezvényen Grósz Andor, a Holocaust Közalapítvány kuratóriumának elnöke mond köszöntőt, emlékbeszédet pedig Ilan Mor, Izrael budapesti nagykövete és Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnöke.

Hírdetés

A kormány megemlékezését "A cipők a Duna-parton" emlékműnél tartják, a rendezvényen beszédet mond Mikola István biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkár, imát mond Frölich Róbert országos főrabbi (Mazsihisz), Köves Slomó vezető rabbi (Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség), valamint a keresztény történelmi egyházak képviselői.

Az Uránia Nemzeti Filmszínházban a Night Will Fall című dokumentumfilm vetítése előtt Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség kiemelt társadalmi ügyekért (értsd: zsinagógafelújításért – a szerk.) felelős helyettes államtitkára mond beszédet.

Az emléknapon a Magyar Tudományos Akadémián konferenciát tartanak a tavaly februárban elhunyt Schweitzer József országos főrabbi tiszteletére.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »