Nem evangélikus lelkész lopta el a gyerekek ajándékait

Nem evangélikus lelkész lopta el a gyerekek ajándékait

Közleményben jelezte az Ágostai Hitvallású Evangélikus Keresztyén Egyház, hogy nem igaz a híresztelés, miszerint a zombori gyerekek karácsonyi csomagjait evangélikus lelkész lopta el.

Mint lapunk korábban megírta, karácsony után a Bácskai-Nagy-csatorna partján csomagolópapírokat fedeztek fel a zomboriak, ebből kiderült, hogy az eredetileg becsomagolt ajándékokat németországi gyerekek készítették a szerbiai társaiknak. Miután a szerb rendőrség letartóztatott egy 51 éves, V. B. monogrammal jelölt férfit, nem jelezték, hogy az ajándéktolvaj mely felekezet igehirdetője. A szerb Vecernje novosti ezután azt állította, hogy a férfi az evangélikus egyház lelkésze volt.

Hírdetés

Az Ágostai Hitvallású Evangélikus Keresztyén Egyház azonban jelezte: tiltakoznak a médiában megjelent híresztelések ellen, miszerint a gyerekek karácsonyi csomagjait „evangélikus lelkész, az evangélikus egyházhoz tartozó személy” lopta volna el. Hangsúlyozzák, egyházuknak semmi köze az eseményekhez, az elkövető pedig soha nem tartozott hozzájuk.

„Ismereteink szerint az elkövető bizonyos Vili Bihler, aki az Élet és fény egyház prédikátora, amely egyház Szerbia területén nem történelmi, elismert egyház” – áll az evangélikus egyház közleményében, amelyben felhívják a figyelmet arra is, hogy a jelenlegi helyzetet ki kell használni arra is, hogy „Szerbia területén végre különbséget tudjunk tenni hivatalosan elismert és el nem ismert egyházak között”.

A közlemény – amelyet Dolinszky Gábor püspökhelyettes és Balog Róbert püspöki titkár írt alá – arra is kitér, hogy egyházuknak nincs és nem is volt semmilyen kapcsolata az OCC rövidítésű szervezettel, amely a karácsonyi csomagokat gyűjtötte. Jelzik továbbá, hogy Zomborban és területén húsz éve nem teljesít szolgálatot evangélikus lelkész.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »