Nem elég, hogy tiltott Elf Bart, ráadásul hamisítottat foglalt le a NAV

Nem elég, hogy tiltott Elf Bart, ráadásul hamisítottat foglalt le a NAV

Másfél millió szál adózatlan cigarettát és több mint kétezer hamis, mérgező Elf Bart foglaltak le a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) munkatársai.

Az adóhatóság az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta: a rajtaütéssel megakadályozták a mérgező hamisítványok illegális kereskedelmét.

Az Elf Bar egy többféle ízben elérhető, nikotinos vagy nikotinmentes folyadékkal előre feltöltött, akkumulátoros, eldobható elektromos cigaretta. Magyarországon hivatalosan nem forgalmazható.

A nyomozók a bűncselekménnyel okozott vagyoni hátrány megtérüléséért, az illegális termékeken túl csaknem huszonötezer eurót és több tízmillió forintot is lefoglaltak.

Hírdetés

Az akcióban elfogott bűnbanda öt tagját a nyomozó hatóság őrizetbe vette, őket csaknem egymilliárd forintos pénzmosással gyanúsítják.

A hét tagból álló bűnözői csoport szír állampolgárokkal üzletelt, akik közül egyet nemrég Svédországban értek utol a NAV nyomozói. A szír férfi azóta egy magyarországi börtönben van, pénzmosás miatt kell felelnie a bíróságon. Az ügyben további gyanúsítotti kihallgatások várhatók.

Miután felmerült a gyanú, hogy a lefoglalt Elf Bar hamisított, a nyomozó hatóság eredetisége mellett egészségkárosító hatását is megvizsgálta.

A szakvélemény szerint a hamis Elf Bar súlyosan károsíthatja a fogyasztók egészségét, azaz mérgező

– olvasható a közleményben.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »