Nem csak Ferihegyen, hanem Budapest felkapott szórakozóhelyei és népszerű szállodái környékén is terrorizálják a taxisokat a Főtaxi által fizetett verőlegények

Nem csak Ferihegyen, hanem Budapest felkapott szórakozóhelyei és népszerű szállodái környékén is terrorizálják a taxisokat a Főtaxi által fizetett verőlegények

Nem csak Ferihegyen, hanem Budapest felkapott szórakozóhelyei és népszerű szállodái környékén is terrorizálják a taxisokat a Főtaxi által fizetett verőlegények

Nem csak a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren mindennaposak a fizikai, illetve verbális erőszakba torkolló összetűzések a biztonsági őrök és a taxisok között. A Privatkopo.hu bűnügyi portált megkereső sofőrök állítása szerint Budapest felkapott szórakozóhelyei, valamint a külföldi turisták körében népszerű hotelek környékén ugyanez a helyzet. A Nagy Elek érdekeltségébe tartozó Főtaxi és Elit Taxi védelmét ellátó, a budapesti reptéren a legnagyobb taxiscég érdekében tevékenykedő biztonsági vállalkozáshoz köthető érdekcsoportok vegzálják, terrorizálják a Főtaxi vetélytársait, fellépésükkel akadályozzák a gazdasági szabad versenyt, valamint sértik az utasok szabad választásához fűződő jogát. Közben a Nagy Elek vezette Budapesti és Kereskedelmi Iparkamara (BKIK) olyan szervezetnek igyekszik beállítani magát, amely a fővárosi taxisok érdekeit védi…

Néhány napja napvilágot látott két videofelvétel, amelyeket taxisok készítettek a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Az egyiken az látható, hogy a Hori-Zone nevű biztonsági cég embere tettlegesen bántalmazza az egyik taxitársaság (tehát nem hiéna) sofőrjét, a másik pedig azt rögzítette, hogy az említett biztonsági vállalkozás munkatársa fizikai erőszak kilátásba helyezésével – ocsmány stílusban – fenyeget egy taxi gépkocsivezetőt.

Fővárosi taxisok a Privatkopo.hu-nak elmondták, hogy szinte mindennaposak a botrányos jelenetek Ferihegyen, a biztonsági őrök rendszeresen alkalmaznak fizikai és verbális erőszakot azokkal a taxisokkal szemben, akik nem a Főtaxi csapatába tartoznak. Ez nagyon sokat árt Budapest turisztikai vonzerejének.

De nem csak Ferihegyen vannak gondok. A főváros felkapott szórakozóhelyei, valamint a külföldi turisták körében népszerű hotelek környékén ugyancsak áldatlan állapotok uralkodnak. Ezeket a helyeket olyan, korábban erőszakos bűncselekmények elkövetéséért elítélt, szervezett bűnözői körökhöz köthető személyek „brigádjai” uralják, akiknek a Főtaxi és az Elit Taxi rendszeresen pénzt (milliós nagyságrendű összegeket) fizet azért, hogy lehetetlenné tegyék más szolgáltatók megjelenését, megakadályozzák, hogy fuvarozói tevékenységet végezzenek.

A szóban forgó taxiállomások egy részét a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) üzemelteteti, a másik része viszont illegálisan kialakított „droszt”, amelyeket a BKK-nak fel kellene számolnia. De nem számolja, inkább statisztál az erőszakosan fenntartott helyzet konzerválásához. Karácsony Gergely főpolgármester eddig ugyancsak nem adta jelét annak, hogy határozott fellépésre készülne a vadnyugati állapotok megszűntetése érdekében.

Taxisbántalmazások, erőszakos cselekményekkel történő fenyegetések, autórongálások rendszeresen történnek ezeken a helyszíneken. Gyakorlatilag folyamatosan terrorizálják a nem főtaxis sofőröket.

Hírdetés

A taxisok négy nevet említettek, akik ezt a jogellenes rendszert működtetik: H. Péter, D. Géza, K. Csaba és E. László. Az első kettő rendszeresen részt vesz a ferihegyi vegzálásokban is. De más területeken is jelen vannak: kábítószer-terjesztés, valamint prostituáltak futtatása (elsősorban nívós hotelekben).

Úgy tudni, a kétes figurák a Főtaxi védelmét ellátó, valamint a Budapest Airport által a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér területén történő „rendteremtéssel” megbízott Hori-Zone Kft. közvetítésével kerültek kapcsolatba a Főtaxi vezetőivel.

Egy Facebook-bejegyzés a sok közül, amelyben Nagy Elek távozását követelik a BKIK éléről

A Privatkopo.hu az alábbi kérdésekkel kereste meg a legnagyobb taxitársaság vezetőit.

„Ismerik-e H. Pétert, D. Gézát, és K. Csabát?

Tudomásuk van-e arról, hogy nevezettek szervezett bűnözői körökkel hozhatók összefüggésbe?

Tudomásuk van-e arról, hogy nevezettek korábban – erőszakos bűncselekmények elkövetése miatt – büntetve voltak?

Megbízták-e Önök a fent nevezett személyeket, hogy különböző frekventált, budapesti közterületeken (szórakozóhelyek, hotelek közelében) fenntartsák a Főtaxi kizárólagosságát, és akár fizikai erőszakkal, vagy fizikai erőszak kilátásba helyezésével lehetetlenné tegyék, hogy ezekről a helyekről más taxisok szolgáltatást végezzenek?

Van-e engedélye a Főtaxinak ideiglenes taxi drosztok kialakítására?”

A Főtaxi felelős vezetői nem válaszoltak.

A Főtaxi és az Elit Taxi tulajdonosa, Nagy Elek a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) elsőszámú vezetője. Ez a szervezet úgy állítja be magát, mint amely a fővárosi taxisok érdekeit képviseli. Miközben az elnök taxiscégei annak érdekében működnek együtt bűnözői körökkel (és rendszeresen fizetnek azoknak), hogy – akár fizikai erőszakkal – ellehetetlenítsék, kiszorítsák a vetélytársakat.

Hogy is van ez?


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »