Nem csak a cigány-, a szír bűnözőt is felfüggesztettel jutalmazza a bíróság, ha rendőrre támad

Nem csak a cigány-, a szír bűnözőt is felfüggesztettel jutalmazza a bíróság, ha rendőrre támad

Az új Büntetőeljárásról szóló törvény eljárást gyorsító szabályait alkalmazva a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség 2019. november 25-én a Nyírbátori Járásbíróság elé állította a szír férfit, aki a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóság őrzött szálláshelyén támadt rendőrökre.

Hírdetés

A vád szerint a férfi 2019. november 12-én a házirend szabályait megszegte, és a vele szemben intézkedő rendőrt a kezében lévő pingpongütővel többször meg akarta ütni, majd a kollégája segítségére siető másik rendőrre támadt, és ököllel két alkalommal felé ütött. A rendőrök a támadás elől mindkét alkalommal sikeresen kitértek.

A szír férfit az elsőfokú bíróság hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt 1 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette. Emellett az elsőfokú bíróság a szír férfit 6 évre kiutasította Magyarország területéről. Figyelemmel arra, hogy az ítélettel szemben senki nem jelentett be fellebbezést, az ítélet jogerőre emelkedett.

A szír férfi a bíróság elé állítás alapjául szolgáló bűncselekményét röviddel korábbi jogerős elítélése után követte el, a Budapesti XVIII. és XIX. Kerületi Bíróság garázdaság vétsége és könnyű testi sértés vétsége miatt ugyanis 2019. október 29-én jogerősen 4 év kiutasításra ítélte. A szír férfi e kiutasítás hatósági kísérettel történő végrehajtásának biztosítása érdekében, a kiutazás feltételeinek megteremtéséig, idegenrendészeti őrizetesként tartózkodott az őrzött szálláshelyen – közölte honlapján az ügyészség.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »