Nem cicóznak! Elkobozták a slusszkulcsokat az Audi belga üzemének dolgozói, hogy tárgyaljon velük a vezetőség

Nem cicóznak! Elkobozták a slusszkulcsokat az Audi belga üzemének dolgozói, hogy tárgyaljon velük a vezetőség

Az Audi német autógyár egy belgiumi üzemének dolgozói mintegy 200 gépkocsikulcsot koboztak el, hogy megpróbálják rákényszeríteni a vezetőséget a telephely jövőjének tisztázására – írták vasárnap a helyi lapok.

A vállalat júliusban közölte, hogy a Brüsszelben található üzem bezárása nem zárható ki az ott gyártott elektromos Q8 e-tron SUV típusú járművek iránti gyenge kereslet miatt.

A telephelyen mintegy 3000 alkalmazott dolgozik, aggodalmukat fokozta, hogy az Audi anyavállalata, a Volkswagen múlt kedden bejelentette, hogy a következő években nem gyártanak több modellt Brüsszelben.

Az elkobzott gépkocsikulcsokkal összefüggésben a dolgozókat képviselő szakszervezet szóvivője elmondta, hogy a kulcsok biztonságos helyen vannak, és addig nem adják őket vissza, amíg az alkalmazottak nem kapnak világos információkat a telephely jövőjével kapcsolatban.

Az üzem vezetősége közölte, hogy „nem enged a zsarolásnak” és a dolgozók akciója „elfogadhatatlan”. Felszólították az érintett alkalmazottakat, hogy legkésőbb hétfőn délig minden elkobzott kulcsot juttassanak vissza eredeti helyükre. Amennyiben nem tesznek eleget a felszólításnak, büntetőfeljelentést tesznek a vállalat elleni lopás és szabotázs miatt.

Hírdetés

Így zuhant térdre a német autipar fellegvára. Szlovákiát is eléri a VW-dráma?

A vezetőség állítja, hogy a kamerák segítségével azonosítani tudják az elkövetőket, de „reméli, hogy ilyen intézkedésekre nem lesz szükség”, és hogy „a szociális párbeszéd konstruktív módon folytatódhat”.

A munkásokat képviselő szakszervezetek szeptember 16-ra nagyszabású tiltakozást jelentettek be.

MTI

87 éve volt példa erre utoljára: németországi üzemeket zárhat be a Volkswagen


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »