Nem adná Óbuda a Zichy-kastélyt

Nem adná Óbuda a Zichy-kastélyt

Az épület feléről le kellene mondania az önkormányzatnak.

Alig öt napot kapott Óbuda-Békásmegyer önkormányzata arra, hogy megfontolja a kormány nevében eljáró Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) ZRT. ajánlatát a kerület főterén álló Zichy-kastély Petőfi Irodalmi Ügynökségnek történű határozatlan idejű átadásáról – írja a Népszava.

Kiss László, a kerület DK-s polgármester szerint azt nem közölték, hogy 7319 négyzetmétert érintő használati jog átadásáért cserébe milyen épületet kap a kerület, illetve mi lesz a sorsa az itt működő kerületi hivataloknak, ideértve az Óbudai Múzeumot, az Észak Budai Tankerületi Központot, a Kobuci-kertet, a Hellowoodot, a Térszínházat és a Kassák Lajos Múzeumot is, amelyek szintén a műemléképületben működnek. Ráadásul a birtokba adásra a szerződés aláírása után egy hónappal kerülne sor, vagyis igencsak rövidke a határidő új hely keresésére.

Hírdetés

Kiss László leszögezte,

nem kívánnak lemondani az épület használati jogáról.

Mint ismert, a kormány idén márciusban rendelkezett arról, hogy a Petőfi Irodalmi Ügynökség megkaphatja a Zichy-kastélyt és Hajógyári-sziget jelentős részét, ahol ugyancsak több műemléképület található. Az ingyenes átadásról szóló döntést az Országgyűlés azóta törvényben is rögzítette.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »