Nélküled, Feri!

Nélküled, Feri!

Annak idején, amikor ifj. Gyurcsány Ferenc megkérte jövendőbelije kézét, a szemrevaló, bolgár származású „apró” menyecske még csak törhette a magyart (azóta is ezen munkálkodik gőzerővel egyfolytában), és csak annyit válaszolt neki szemlesütve, szégyenlősen, hogy „dobre(v)”! Bár a kérő kicsit elbizonytalanodott, hiszen nem tudta, hogy a választ kísérő fejrázás a bolgároknál beleegyezést jelent.

Egyetlen kikötése az volt Klárikának, hogy szeretné meghagyni lánykori nevét, ezzel is kifejezhesse másságát, elkülönülési szándékát a magyaroktól. Utólag már Feri is igencsak bánhatja, hogy nem vette fel anno az övét, és nem lett belőle is Dobrev. A magyartalanságához sokkal jobban illene! A jelleméhez viszont a másik családi vonatkozás, az Apró név.

Teltek-múltak az évek, a fiatalok szerelme megenyhült, sőt kihűlt, mint Vajda János versében a „Montblanc csúcsán a jég”.

Ferenc testvér már azt is megbánta, hogy a Klárihoz intézett nagy vallomásban, elé térdelve azt merészelte mondani, hogy nem tudok „NÉLKÜLED” élni. Annyira megbánta, hogy már magát szót is rühelli kimondani, és minden olyan érzést, tartalmat elutasít, ami ezzel a szóval kapcsolatba hozható!

Ezért nem lopta be magát a szívébe az Ismerős Arcok Nélküled című dala sem, amely a nemzeti összetartozás himnusza, és kevés az olyan jóérzésű magyar ember, aki a dal felcsendülésénél nem érzékenyülne el. Csak hát Gyurcsányt és a DK vezető személyeit nem ilyen fából faragták, belőlük a határon túli magyarok iránti jóérzés teljesen hiányzik!

De azt azért kevesen feltételezték volna, hogy az összetartozás himnuszát meg is gyalázza a DK, a Dobrev házaspár pártja!

Hírdetés

„Megcsináltuk (Gyurcsány kedvenc szavajárása, a szerző megjegyzése) a Nélküled című dal új videóklipjét, miután kiderült, hogy a koronavírus gócpontjai a kórházak voltak.”

Kettőt egy csapással, gondolták: odacsapunk a klippel Orbán kórházainak és a határon túli magyaroknak is! Ellenünk hangolva újfent a magyarországi választópolgárokat!

A magyarországi kórházállapotokat sarkítottan és kiragadott példákkal bemutató videoklip alatt ez a dal szolgáltatja ugyanis a zenei aláfestést. A dal nemcsak a dunaszerdahelyi futballcsapat himnusza, hanem az egész Felvidéké, sőt mondhatjuk, hogy az elszakított országrészek közös himnuszává terebélyesedett ki.

Nem véletlen, hogy amikor a koronavírus-járvány okozta kényszerszünet miatt a labdarúgómérkőzések és egyéb sportrendezvények is világszerte szüneteltek, a DAC felhívására a Nélküled mégis felcsendült ugyanabban az időpontban a Felvidéken, Erdélyben, Vajdaságban, Kárpátalján és az anyaországban is! Magyarok tízezrei énekelték egyszerre ezt a dalt. Szétszakítva, mindenki saját ablakából, erkélyéről vagy udvarából, esetleg az utcára kimerészkedve, de mégis az összetartozás érzésével.

Dobrevék viszont biztos nem énekelték! Inkább párhuzamba állították ezzel a klippel és dallal a járvány átaluk vélt gócpontjait (kórházak) és a határon túli magyarságot, mintegy azt sugallva, hogy egyrészt a magyarországi kórházai állapotok voltak az okozói nemcsak a magyarországi, hanem az egész világjárvány kirobbanásának, ezekről a helyekről indult gyilkos útjára koronavírus. Másrészt viszont az Orbán-kormány által dédelgetett határon túli magyarság pedig Magyarország rákfenéje, a rájuk fordított támogatás pedig kormányablakon kidobott pénz!  Szándékosan, megalázó módon űztek gúnyt ily módon a határon túli magyarságból! 

 – szól a dal. Ők sohasem fogják megérteni, hiszen nem is vagyunk egy vérből valók!


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »