Négymillió lejes gázszámla (Kézdivásárhely)

Két hónapra 3,8 millió lejes gázszámlát kapott a kézdivásárhelyi önkormányzat – a városháza perre ment.

A kézdivásárhelyi polgármesteri hivatal a legolcsóbb szolgáltatóval kötött szerződést, ez pedig múlt évben a Hargaz volt, az a Hargita megyei cég, amellyel több évre visszamenően stabil kapcsolata volt a városházának és a legkedvezőbb áron kínálta az energiahordozót.

Hírdetés

„A gázfogyasztásra kötöttünk szerződést a céggel, az a megemelkedett árak miatt felbontotta az egyezményt, értesített minket, hogy képtelen tovább működni. Megkezdtük az alternatív szolgáltató keresését, de senki nem akart szerződést kötni, így automatikusan átkerültünk az Electrica Rt.-hez. A meglepetés akkor ért, amikor 2021 novemberére és decemberére kaptunk egy 3,8 millió lejes számlát. Tudni kell, hogy az októberi számlát is csak márciusban kézbesítették, nagy volt a csúszás” – mondotta el érdeklődésünkre Bokor Tibor polgármester, aki perre vitte a dolgot. Az elöljáró szerint 14-szer nagyobb számlát kaptak, mint indokolt lett volna, gyakorlatilag a két hónapra kiszámlázott összeg nagyobb, mint korábban az egész éves fogyasztás ellenértéke. A polgármester hozzátette: idén úgymond már normalizálódtak a számlák.

Az elöljáró szerint az ügy a törvényszékre került, eltökéltek, hogy nem fizetnek többet, mint indokolt lenne. Az ügy kimeneteléről nem tudott információval szolgálni, de meggyőződése, hogy a közel négymillió lejes tétel kifizetése akár csődbe is viheti az önkormányzatot. Bokor Tibor szerint több polgármesteri hivatal került hasonló helyzetbe, elsősorban Hargita megyében.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »