Negyedik hete zajlik a kárpátaljai diákok téli táboroztatása Sátoraljaújhelyen

Negyedik hete zajlik a kárpátaljai diákok téli táboroztatása Sátoraljaújhelyen

Negyedik hete zajlik a kárpátaljai diákok téli táboroztatása Sátoraljaújhelyen. Február 9-én, csütörtökön 18 órakor a táborozókat felkeresi Balog Zoltán református püspök.

270 kárpátaljai magyar és ukrán nemzetiségű diák érkezett február 6-án Sátoraljaújhelyre a Rákóczi Táborba. A fiatalok elsősorban Ungvárról és az Ungvári járásból érkeztek, de vannak köztük olyanok is, akik a távoli Harkivból és Mikolajivből jöttek.

 A kárpátaljai diákok téli táboroztatása január 16. és február 17. között zajlik a Rákóczi Szövetség szervezésében Sátoraljaújhelyen, amelybe több mint 1200 fiatal kapcsolódhat be a MOL Új Európa Alapítvány és a Miniszterelnökség támogatásának köszönhetően.

Hírdetés

A kezdeményezés célja, hogy kárpátaljai felső tagozatos és középiskolás diákoknak és tanáraiknak segítsen kiszakadni a háború sújtotta Ukrajna nehézségekkel teli hétköznapjaiból. A szervezők ezzel lehetőséget szeretnének teremteni a jó hangulatban eltöltött és minőségi programokkal teli kikapcsolódásra.

Minden turnusban egyaránt helyet kapnak kulturális, szórakoztató és sport programok, kirándulással és a korosztálynak szóló előadásokkal, valamint rendhagyó tanórákkal kiegészítve.

(Sajtóközlemény)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »