Négy településen tartanak időközi önkormányzati választást

Négy településen tartanak időközi önkormányzati választást

A Békés megyei Hunyán azért írtak ki időközi voksolást, mert a képviselő-testület nyáron kimondta a feloszlását. A községben a polgármesteri tisztségre hárman pályáznak: egy jelölt a Fidesz-KDNP színeiben, ketten pedig függetlenként. A négy képviselői helyért nyolcan indulnak. Az időközi választáson 524-en adhatják le voksukat.

A Komárom-Esztergom megyei Dunaalmáson a polgármester lemondása miatt kell választást tartani. Három független jelölt indul a tisztségért, a választói névjegyzékben 1375-en szerepelnek.

A Pest megyei Zebegényben szintén a polgármester lemondása miatt lesz időközi választás. A polgármesteri posztért négy független jelölt indul, a településen 1051-en szavazhatnak.

Hírdetés

A főváros II. kerületében, a 2. egyéni választókerületben a képviselő halála miatt rendeznek időközi választást. Három jelölt indul, a névjegyzékben 4809-en vannak.

Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kisnamény roma nemzetiségi választói települési nemzetiségi önkormányzati képviselőket választottak volna ma, de a választás a szükséges számú jelöltek hiányában elmarad.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »