Négy éven át kényszerített prostitúcióra egy lányt, legkevesebb 67 millió forintot vett el tőle

Négy éven át kényszerített prostitúcióra egy lányt, legkevesebb 67 millió forintot vett el tőle

Újabb gyanúsítottat fogtak el a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda emberkereskedelemre specializálódott nyomozói. Az ügy szálai ez év nyarára nyúlnak vissza, amikor a rendőrök egy egymással rokoni kapcsolatban álló csoportot kapcsoltak le, akik Berlinbe szállítottak lányokat és ott a szexiparba kényszerítették őket.

Hírdetés

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Felderítő Főosztály Emberkereskedelem Elleni Osztály munkatársai négy sátoraljaújhelyi férfival szemben folytatnak nyomozást minősített emberkereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt. A 2021. július 13-án történt elfogás-sorozat még nem jelentette az eljárás végét. Négy hónappal később újabb emberkereskedőt fogtak el a nyomozók.

A nyomozás során beszerzett adatokból kiderült, hogy egy B. Gábor nevű miskolci férfi is tevékenyen részt vett az üzletben 2011. évtől kezdve, amikor is ő maga szállított ki egy fiatal lányt Berlinbe és nagyjából négy évig kényszerítette prostitúcióra.

A lánynak 300-400 eurót kellett naponta megkeresnie, amiből egy csekély összeget tarthatott meg. Ha nem jött össze az elvárt összeg, a férfi a bántalmazástól sem riadt vissza. A négy évig tartó kényszerítés során B. Gábor legkevesebb 67 millió forintot vett el a nőtől és fordította saját maga megélhetésére. Az adatok összefésülését követően B. Gábort 2021. november 11-én, reggel, tartózkodási helyén fogták el az KR NNI nyomozói a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság MEKTO Bükk Közterületi Támogató Alosztály és a Miskolci Rendőrkapitányság munkatársainak hathatós közreműködésével.

B. Gábort gyanúsítottként hallgatták ki. A terhére rótt minősített emberkereskedelem bűntett 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »