Nefelejcs – egy dal, ami nehéz időkben erőt ad – VIDEÓ

Nefelejcs – egy dal, ami nehéz időkben erőt ad – VIDEÓ

Ki gondolta volna, hogy a tavasz óta az első vonalban harcoló egészségügyi dolgozóknak még jut idejük és van kedvük egy vigaszt és reményt nyújtó dal megírására is? A Nefelejcs fiatal egészségügyi dolgozók, orvosok és mentősök közös szerzeménye, amit ráadásul saját maguk adnak elő a Vox Sanitatis formációval.

„A nehéz időszakokban mindig volt olyan dal, amiből erőt tudtam meríteni, és tekintve, hogy a párom mentődolgozó és emellett a Végvár együttes gitárosa, megkértem, hogy írjunk egy dalt, ami majd tartja bennünk a lelket és talán másokban is. Megtetszett neki az ötlet, és rövid időn belül egy gyönyörű dallamot komponált, amiben benne volt minden érzés, amit ki szerettünk volna fejezni. A szövegírásnál kicsit elakadtunk az elején, így megkértük keresztapámat, Kálmán Károlyt (Monta Carlo együttes), hogy segítsen, és a megfogalmazott gondolatainkból egy szívhez szóló vers született, amely végül a dalszöveg alapjául szolgált” – számolt be portálunknak a dal születéséről a Felvidékről származó, ma Budapesten dolgozó orvos, dr. Czibula Eszter.

Elmondta azt is, hogy a szöveget végül ő fejezte be, majd később a párja zenésztársa, Létai Máté (aki a Végvár együttes szövegírója és énekese, szintén mentődolgozó) csatlakozott a munkához, és nagyban hozzájárult ahhoz, ami a dal végső formája lett. Eszter elmesélte azt is, hogy a dal címe sem a véletlen műve. A nefelejcs régies nevén szemvigasztaló. A monda pedig azt tartja, hogy „a kis Jézus mosdóvizéből nefelejcsek nőttek.”

Hírdetés

– tudtuk meg tőle.

A klipet a GD Production fiatal és lelkes csapata készítette, emellett a kliphez felvételeket kaptak az Országos Korányi Pulmonológiai Intézettől is támogatásképpen.

„Mi, egészségügyi dolgozók nap mint nap a lehető legjobb tudásunk szerint megtesszük azt, amit az általunk választott hivatásunk megkövetel. Függetlenül hétköznaptól, hétvégétől, ünnepnaptól, háttérbe szorítva az aktuális lelkiállapotunkat, akár a saját egészségünk veszélyeztetésével. És nem utolsó sorban az időt megvonva családunktól, szeretteinktől azért, hogy közben másoknak segíthessünk.”

– ezekkel a sorokkal ajánlják videójukat minden jóérzésű embernek. Érdemes meghallgatni és fejet hajtani az egészségügyben dolgozók előtt.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »