Ne randizz olyan nővel, aki már öt éve szingli

A Szex és New York sorozat óta nagy divat itthon is nők körében a szingliskedés, ami nem is gond. Az viszont már gond, hogy a férfiakkal szemben az elvárásaik irdatlan magasak. Mondhatnám, hogy böki az oldalam, hogy vannak nők, akik számára nem ütöm meg a mércét, de ez ostobaság lenne. Egyértelmű, hogy milliónyi nő számára nem ütöm meg a szintet – mint ahogy nem létezik olyan férfi sem, aki minden nő számára jó parti lenne. Ezért nem is szoktam siránkozni emiatt.

Ami zavar, hogy olyan nőnek magasak az elvárásai, aki szerintem nem olyan nagy eresztés. Jó persze, ez szubjektív, de vannak objektív elemei is. Mindenki álmodozhat a 10/9-es nőről vagy férfiról, de egy ponton el kell tudni fogadni, hogy a herceg (hercegnő) nem fog jönni és talán lejjebb kell vinni a lécet. Erre szokott az lenni a reakció, hogy „nehogy már lejjebb kelljen adnom az elvárásaimból”, „szomorú, hogy senki sem üti meg a szintemet”, stb.. Lehet ezt csinálni, sok nő mondja, hogy inkább lesz egyedül, mintsem olyan pasi mellett, aki nem üti meg a szintet. Ez jól hangzik, de míg erre egy férfi simán képes, hisz mi egyedül is tudunk létezni, addig a nőknél ez nem így van. Ezt abból tudom, hogy sok ilyet látok mostanában. Nők, akik közelednek a negyvenhez, de nincs senkijük és látszik rajtuk, hogy már bánják. A biológiai óra lecsengett, a ráncok megjelentek, ők pedig nem támaszkodhatnak senkire. Persze ők önálló szingli nők, nem kell nekik férfi, de a tekintetük másról árulkodik. Egy nő számára a hosszas egyedüllét egyenes út a megkeseredettséghez. Én még vidám, negyvenes szinglit csak elvétve láttam.

Nehéz lenne megmondani, hol siklik el ez az egész és nem látok bele az életükbe, de szerintem a nők egyik alapvető „programja” ösztönszinten a családalapítás (ez vajon már szexizmus?). Még ha fiatalon nem is ismerik ezt be, idővel kijön rajtuk. Ellenben a férfiak többsége vadászó hím, őket annyira nem viseli meg az egyedüllét. Van akit igen, van akit kevésbé, de nagy általánosságban beszélve, minket nem feltétlen vág földhöz az egyedüllét (KIVÉVE, ha nem jutunk szexhez, akkor a szexmentes egyedüllét meg is „ölheti” – közvetett módon – a férfit.

A hosszúra nyúlt bevezető oka egy Andi nevű nő, aki közelebb volt a 35-höz, mint a 30-hoz. Aranyos lány, vékony test, cuki arc (cuki, nem gyönyörű, de nincs is vele baj) és írásban jókat csevegtem vele szerveztünk is hát egy randit. Mivel nem iszik alkoholt, sima üdítőzés volt a belvárosban egy teraszos helyen. Sokat beszélgettünk az addigi randijainkról, sportokról, teljesen átlagos ismerkedős beszélgetés. Volt egymáshoz közelebb ülés, nevetés, apró jelzések. Úgy tűnt, minden megy a maga útján. Amikor megemlítette, hogy öt éve szingli, az már elkezdte lengetni a fejemben a tilos jelzést. Aztán kérdés nélkül hozzátette, hogy azóta nem is szexelt senkivel. Ekkor már villogott és szirénázott a tilos jelzés. Persze hazudhatott is, de nem én kérdeztem rá, ő hozakodott ezzel elő. Mikor rákérdeztem, hogy mi az oka ennek a cölibátusszerűségnek, annyit mondott, hogy már a barátai is mondták neki, hogy magasan van nála a léc.

Hírdetés

Nem akarok megbántani senkit, de aki közel van a 35-höz, és öt éve nem szexelt, annak nem magasak az elvárásai, hanem vagy irreálisak, vagy az illetővel valami nem stimmel fejben. Aranyos lány volt, de igazság szerint nem kiemelkedő sem külsőre, sem belsőre. Persze nem is rossz, amolyan közepesnél picit jobb. Na most, én azért az átlagosnál jobb nőknél értem el sikereket, sőt… Nincs azzal semmi gond, ha egy jó nő egy nálam jobb pasit akar. De nem akarom nagyon megbántani a lányt, de szerintem nálam jobb pali, nem fog nála bekopogni. Nem nagyképűségből, hanem mert van azért egy „kasztrendszer”, ha tetszik, ha nem. Illetve nem is kasztrendszer, hanem kategóriarendszer ez (azóta már tudom, ez a szintelmélet). Egy 10/9-es nő nem fog összejönni egy 10/5-ös férfival, ha csak nem játszik szerepet még valami (pénz, hatalom, bármilyen érdek). És ez igaz visszafelé is, ha a lány 10/5, akkor hiába várja a 10/8-as palit. Annak max. pár menetre kellene csak.

Olyan, mintha én nem randiznék, vagy mennék bele bármilyen kapcsolatba, ha a nő nem egy Anne Hathaway. Lehet így élni, csak sok csalódás lesz a vége. Lényeg a lényeg, egy sétával zártuk a napot, amikor közölte, hogy kellemes este volt, de nem lát benne többet. Ami azért volt meglepő, mert végig nevette az estét és jól láthatóan önfeledt volt és jól érezte magát (nem, nem játszotta meg, ennyi tapasztalatom már van).

Sajnálom ezt a típusú nőt, mert 40 évesen majd telesírja a női blogokat és fórumokat, hogy „hova tűntek a férfiak”, mármint hova tűntek az idióták, akik 10/8-asok, de azért leállnának egy 10/5-ös nővel. Aztán 40 évesen lejjebb adják a lécet, mondjuk 10/6-ra, de ők addigra már 10/4 lesznek (biológia, gravitáció, stb). Ekkor viszont már a 10/6-os férfi lesz elérhetetlen számukra, hisz az ilyenek simán vadászgathatnak a 20-as éveik végén járó, 30-as éveik elején járó nőkre.

Arról pedig nem is tettem még említést, hogy öt év szex nélkül arról is árulkodik, hogy valami gond van. Időnként kell a szex a kiegyensúlyozott élethez, egy ilyen nő pedig ne csak masztizzon otthon. Ha tényleg nem feküdt le senkivel öt éve, akkor ott pszichés gondok is vannak. És ha már itt tartunk, minden egészséges nő igényli a szexet, ha épp nincs kapcsolata, és nem olyan típus, aki csak úgy összejöjjön egy menetre a buliban valakivel, akkor szokták a csajok azt csinálni, hogy visszajárnak az exhez dugni. De neki öt éve se komoly, se laza, se exhez visszajárása nem volt?

Ami még magyarázatot adhat a leselejtezésemre, hogy megérezhette rajtam, a kisugárzásomon, hogy úgysem venném őt komolyan, maximum meghajtanám párszor.


Forrás:ferfihang.hu
Tovább a cikkre »