Ne bíbelődjenek ablakmosással a hétvégén, jön megint a szaharai homokfelhő

Ne bíbelődjenek ablakmosással a hétvégén, jön megint a szaharai homokfelhő

A mai naplemente és a holnapi napkelte némileg eltér majd a megszokottól. Újabb szaharai porfelhő halad át ugyanis a területünk felett, és ez az égboltra is hatással lesz felettünk.

Szlovákia időjárását már jelenleg is nagymértékű nyomásemelkedés befolyásolja, ami stabilabb és melegebb időjárást hoz térségünkbe. Délnyugat felől melegebb levegő áramlik be hozzánk, ugyanakkor a meleg levegő mellett a szomszédos kontinensről porfelhő is érkezik fölénk, írja a imeteo.sk portál.

Afrika felett ugyanis újabb homokvihar tört ki, amelynek következtében több tonna homok került a légkörbe, ami jelenleg már Szlovákia felé áramlik.

Hírdetés

Ma lesz a legmagasabb porkoncentráció a légkörben Olaszország és a Balkán, de a mi területünk felett is. A mai naplemente és a holnapi napfelkelte után mi is észrevesszük majd a por jelenlétét a légkörben.

A naplemente és a napkelte sokkal vörösebb, sőt barnás színű lesz, mint az elmúlt napokban.

Holnap csapadék is várható, aminek következményei a motorháztetőkön és az üvegablakokon is megfigyelhetők lesznek. Az esőcseppek ugyanis megköthetik a porszemcséket, amelyek aztán később a földre eshetnek.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »