Navalnij már nem szökésre hajlamos, "csak" terrorista

Szökésre hajlamosból szélsőséges és terrorista ideológiát valló személlyé minősítették át Alekszej Navalnij elítélt orosz ellenzéki politikust a börtönben – jelent meg hétfőn egy Navalnij nevében közzétett Instagram-bejegyzésben. Beszámolója szerint a politikust beidézték egy bizottság elé, amely megszavazta, hogy az eddigi besorolásból az újba kerüljön át.

"Ez jó hír. A ‘szélsőséges’ és ‘terrorista’ profilnyilvántartás nem olyan fárasztó, mint a szökevény" – hangzott a Navalnij nevében közzétett bejegyzés.

Hírdetés

Az őrizetes új minősítése a bejegyzés értelmében nem kívánja meg a folyamatos ellenőrzést.

Navalnijt még a moszkvai előzetes letartóztatási központban vették nyilvántartásba szökésre hajlamosként, és státusza a börtönbe történt átszállítása után sem változott. Az elítélt politikus arra panaszkodott, hogy az egyik fegyőr éjjelente óránként az ágya mellé állt, videófelvételt készített és közben fennhangon beszélt, ami felébresztette őt, megsértve a nyolcórás megszakítás nélküli alváshoz való jogát. Vlagyimir megye bíróságai elutasították, hogy törvénytelennek nyilvánítsák Navalnij minősítését.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »