Naponta több millió kibertámadás éri a tajvani kormányügynökségeket

Naponta mintegy ötmillió kibertámadás, illetve támadási kísérlet éri a tajvani kormányhivatalok számítógépes rendszereit a sziget kiberbiztonságáért felelős ügynöksége vezetőjének szerdai közlése szerint.

A tajvani parlamentben elmondott felszólalásában Csien Hung-vej hozzátette, megerősítik a hálózatok védelmét, illetve vizsgálják a begyűjtött adatokat annak érdekében, hogy kivédjék a további támadásokat.

Mindeközben kedden a sziget védelmi minisztériuma által közzétett jelentésben arra figyelmeztettek, hogy Kína növelte kibertámadási kapacitását. Tajvani tisztségviselők már korábban azt közölték, hogy a sziget számítógépes hálózatait havonta több millió hekkertámadás éri, körülbelül a felük pedig Kínából érkezik.

Hírdetés

A tajvani hatóságok szerint tavaly kínai hekkerek legalább 10 tajvani kormányügynökség számítógépes rendszerébe hatoltak be, mintegy hatezer e-mailhez hozzáférve.

Tajpej ezen kívül azt vetette Peking szemére, hogy a szigeten 2016-ban tartott, a jelenlegi elnök, Caj Jing-ven győzelmével záruló választások óta megsokszorozta a Tajvan elleni kibertámadásokat.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »