Napi adatok: esik a kórházban lévők száma, minden harmadik magyart beoltottak

Napi adatok: esik a kórházban lévők száma, minden harmadik magyart beoltottak

Az egy nap alatt elhunytak száma még mindig 200 fölött, tovább csökkent az aktív fertőzöttek száma.

Szombaton 17:01-kor rendkívüli frissítés történt a koronavirus.gov.hu főoldalán. Ez bizonyára a három és negyedmillió magyarországi beoltott miatt történt így, hiszen épp annyi állt a beoltottak számánál az oldal állandó infoblokkjában. A mérföldkőről Orbán Viktor Facebook-oldalán videó számolt be, ebben nem jelent meg maga a miniszterelnök. A hárommilliomodik hazai oltásnál hasonló elemeket követett a hír kormányzati kommunikációja. Természetesen első oltásokról van szó, a második dózist megkapók száma a másfél millióhoz közelít. A kormány további lazításokat (teraszok nyitása) a 3,5 milliós átoltottsághoz kötötte.

3706 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 750 508 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 205 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 25 184 főre emelkedett – írja a központi tájékoztató oldal.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 455 029 fő (4238 a növekmény a szombati adatközlés óta), az aktív fertőzöttek száma pedig 270 295 fő (737-tel csökkent a számuk egy nap alatt).

8445 koronavírusos beteget ápolnak kórházban (folytatódott a trend: ahogy péntekről szombatra, úgy szombatról vasárnapra is nagyjából ötszázzal kevesebbet jelentettek, ezúttal 498-cal),

Hírdetés

közülük 1051-en (–42) vannak lélegeztetőgépen.

A beoltottak száma 3 252 579 fő (most visszaesett az oltási sebesség, valamivel többen, mint 38 ezren kapták meg az első oltást egy nap alatt), közülük 1 385 898 fő már a második oltását is megkapta (14 196-an egy nap alatt).

A járvány harmadik hullámának tetőzése érzékelhető, de még most is nagyon sokan fertőződnek meg, ezért a védelmi intézkedések betartása továbbra is fontos – írják. A magyar lakosság 33,3 százaléka már megkapta az oltást, szemben az uniós 17,9 százalékos átlaggal. Minden harmadik magyar ember tehát már kapott oltást. Most már bármely regisztráltnál csöröghet az oltásra hívó telefon.

Cikkünk hamarosan bővül.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »