Napelemek: piacra dobták a rendszert, amely okosan bánik az energiánkkal

Napelemek: piacra dobták a rendszert, amely okosan bánik az energiánkkal

Share 0 Tweet 0 Share Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

Az ABB a Lumin szoftverfejlesztővel együttműködve olyan intelligens panelt dobott piacra, amely az otthoni napenergiás termelést, az akkumulátorokat és az elektromos járművek töltőinek vezérlését segítheti – számol be a PV Magazine. ReliaHome Smart Panel egyelőre az Egyesült Államokban és Kanadában érhető el. Az intelligens panel koordinálja az otthoni energiaeszközöket, lehetővé téve az energia optimalizálását, az áramkörök ütemezését és a valós idejű vezérlést. Az otthon tulajdonosai a platform adataiból tájékozódva szabályozhatják energiafelhasználásukat, így spórolva. A felhasználók a megoldással többek között meghosszabbíthatják az akkumulátorok üzemidejét, és optimalizálhatják az áramköröket, hogy csúcsidőben ne kelljen magas villamosenergia-díjat fizetniük. Az ABB szerint a platform az áramellátás és a hálózat kiesése esetén is zökkenőmentes működést biztosít, és a felhőkapcsolattól független ügyfélkapcsolatot tesz lehetővé. A ReliaHome széles körű kompatibilitással rendelkezik a harmadik féltől származó akkumulátorokkal, napenergia-inverterekkel, elektromos járműtöltőkkel és készenléti generátorokkal. Az ABB szerint a termék alkalmas utólagos átalakításokra és új telepítésekre is, kiberbiztonsági rendszerei pedig validált és ISO 27001:2013 és IEC 62443-4-1:2018 tanúsítvánnyal rendelkeznek.

A lakossági energiafogyasztás az Egyesült Államok teljes energiafelhasználásának mintegy 20 százalékát teszi ki, éppen ezért az energetikai átalakítások és az elosztott, alacsony szén-dioxid-kibocsátású energiaforrásokra való áttérés fontos lépés a szén-dioxid-mentesítési célok elérésében. Az ABB intelligens panelje segít az otthonok tulajdonosainak az energia koordinálásában és kezelésében, miközben villamosítják háztartásukat.

Hírdetés

„Ez a legújabb együttműködés jelentős előrelépést jelent az ABB-nek a lakossági szektorra való összpontosításában” – mondta Adam Mease, az ABB NEMA globális termékcsoportjának vezetője. „Elkötelezettek vagyunk az energiaátállás felgyorsítása mellett az innováció és a hagyományos otthoni elektromos elosztás továbbfejlesztése révén, és hatékony eszközöket kínálunk a házépítőknek, a lakástulajdonosoknak és a közösségeknek az energiafelhasználás optimalizálása és a költségek megtakarítása érdekében” – tette hozzá.

Share 0 Tweet 0 Share


Forrás:alternativenergia.hu
Tovább a cikkre »