Nagyüzem van a felújítások terén a párkányi rendelőintézetben

Nagyüzem van a felújítások terén a párkányi rendelőintézetben

Folynak a felújítási munkálatok kívül-belül, tervekből sincs hiány. Mindezekről Czékus Andrással, a rendelőintézet igazgatójával beszélgetünk.

„Dezolált állapotban vannak a kinti szennyvízelvezető vezetékek, ezeket éppen most cserélik az épület körül. A munkálatok befejezésével a megbolygatott területeken az utak vadonatúj térköves burkolatot kapnak, a parkolórészek is rendbe lesznek téve. Az épület előtti egyik parkoló nem lett felújítva akkor, amikor a másik kettő, most ezt is pótoljuk. A villanyoszlopok is cserélődnek.

Ezekre a felújításokra a megyétől kaptunk anyagiakat – a szerződés alapján a munkálatoknak május elejéig kellene befejeződniük”

Hírdetés

– mondta az igazgató. 

Kint, a bejárattal szemben elhelyezésre kerül egy átlátszó falú dohányzófülke, amivel azt szeretnék elérni, hogy senki ne dohányozzon a bejárat közvetlen közelében. A rehabilitációs részleg felújítása a napokban fejeződött be, a jövő héten lesz az ünnepélyes átadása.

Több tervünk is van a közeljövőre nézve

„Szeretnénk egy fekvőbeteg osztályt létrehozni, ahová maximum egy hónapra jöhetnének olyan páciensek, akik műtéten estek át. A kórházból már hazaengedik őket, de a napi rutinba még nem tudnak visszazökkenni. Olyan kezeléseket biztosítanánk számukra, amelyek meggyorsítják a felépülésüket, segítik munkaképességük mihamarabbi visszanyerését. Még az idén kidolgozzuk ennek a projektdokumentációját, és ha minden jól megy, jövőre meg is valósítanánk” – fűzte hozzá.

„Az idén modern arculatot kap az épület főbejárata és környéke is, és egy újabb liftet is szeretnénk beüzemelni az épület elülső részében. Hátul már van egy lift, akkor van baj, ha az esetleg szerviz alatt van. Röntgen osztályunkat is tervezzük felszerelni egy modern röntgengéppel, és ha sikerül CT-berendezéssel. Új körzeti orvosi rendelő is nyílik az épületben, a fiatal doktornő most toborozza a pácienseket.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »