Nagyszabású gálaműsorral ünnepel a Fővárosi Nagycirkusz

Nagyszabású gálaműsorral ünnepel a Fővárosi Nagycirkusz

Különleges programokkal készül a 131 éves múltra visszatekintő Fővárosi Nagycirkusz újranyitásának 50. évfordulójára. Január 14-én este a cirkusz Facebook oldalán a közönség élőben követheti az 1971-es megnyitó tiszteletére megrendezésre kerülő nagyszabású gálaműsort.

Látványos gálaműsort szervez online a Fővárosi Nagycirkusz a második épületében való újranyitásának 50. évfordulóján – mondta az InfoRádiónak Füzy Anita rendező. A téma az 1971-es nyitógálaműsor koncepciójára épül, bemutatva az akkori zsánereket, illetve a két kor közötti különbségeket, hogy mennyi minden változott fél évszázad során – hangsúlyozta a többszörös cirkuszfesztivál-díjas Silver Power erőemelő duó női tagja.

Hajdanán még nagyon kevés volt a koreográfia, nem arra helyezték a hangsúlyt, inkább csak bemutatták a produkciókat, szemben a mai trendekkel, amikor egy artistaszám már nagyban a koreográfiára épül.

Füzy Anita szerint a legnehezebb, hogy nem lesz közönség, hiszen minden előadás attól más, amit a közönségtől visszakapnak. Kranitz-Nagy Krisztián, a páros férfi tagja egyetértett, az artistáknak hiányozni fognak a nézők. „Ezért mindenki nagyon nagy odaadással fog dolgozni és szerepelni, nem feltétlenül úgy, mint más előadások alkalmával, és biztos, hogy lesz benne egy kis plusz” – fogalmazott.

Hírdetés

A Silver Power tagjai arra is kitértek, hogy egy magyar artista számára az a legmegtisztelőbb, ha a Fővárosi Nagycirkuszban léphet fel, hasonlóképp mint egy színésznek a Nemzeti Színház, vagy egy balettosnak az Operaház. „A nagycirkusz egy olyan különleges hely, ahol biztos, hogy legalább egyszer szeretne minden artista fellépni, megmutatva, hogy mire képes” – tette hozzá Kranitz-Nagy Krisztián.

Az eseményt csütörtök este 7 órától, kizárólag online és élőben, a Fővárosi Nagycirkusz Facebook-oldalán lehet megtekinteni.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: Fővárosi Nagycirkusz/ADAM URBAN

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »