Nagyot mentek a magyar lányok a belgrádi Eb-n

Nagyot mentek a magyar lányok a belgrádi Eb-n

Molnár Dóra ezüst-, Szabó-Feltóthy Eszter bronzérmet nyert 200 méter háton, a belgrádi úszó Európa-bajnokságon. Pádár Nikolett a dobogó alsó fokára ért oda 100 méter gyorson.

A 200 méter hát két magyar döntőse – akik a hétfői előfutamban biztosították olimpiai csapattagságokat – a két legjobb idővel várta a kedd délutáni program első fináléját.

Kettejük közül a 17 éves Molnár Dóra kezdett jobban, féltávnál a harmadik volt, míg honfitársa hatodikként fordult. Molnár 150-nél már elsőnek érintette a falat, a dobogóért óriási csata zajlott, a portugál versenyzőnek viszont jobban jött ki a fal, így hét századdal megelőzte a magyart, mindeközben pedig Szabó-Feltóthy bejött a harmadik helyre.

Molnár az eddigi egyéni legjobbjából (2:09.34) bőven lefaragva, 2:09.02-es idővel zárt, míg Szabó-Feltóthy 2:09.21-gyel ért célba.

„Nagyon boldog vagyok, mert 2022 óta először tudtam egyéni csúcsot úszni. Az arany nem jött össze, de én inkább az időre mentem, amire nagyon büszke vagyok. A tegnapi nap nagy megkönnyebbülést jelentett” – nyilatkozott az MTI-nek Molnár.

Szabó-Feltóthy Eszter elmondta, nagyon figyelni kellett az elején arra, hogy ne vigye el őt a hév, ezért is maradt le kicsit a többiektől, hiszen neki az egyenletes, hosszú tempójú úszás az erőssége, ami itt ki is jött. Hozzátette, a végén a hajrája jól sikerült, ez pedig egy jó előjel az olimpiai felkészülés közepén.

Hírdetés

Eredmények:

női 200 m hát, Európa-bajnok:
Camila Rebelo (Portugália) 2:08.95
2. Molnár Dóra 2:09.02
3. Szabó-Feltóthy Eszter 2:09.21

Szabó Szebasztián ötödik 50 méter pillangón

Szabó Szebasztián az ötödik helyen végzett 50 méter pillangón kedden a belgrádi úszó Európa-bajnokságon. A szám 2021-es Európa-bajnoka – aki a párizsi olimpiára készül 50 méter gyorson – 23.32 másodperccel, az ukrán Vlagyiszlav Buhovval holtversenyben ért célba.

Eredmények:

férfi 50 m pillangó, Európa-bajnok:
Sztergiosz Marios Bilasz (Görögország) 23.15 mp
2. Simon Bucher (Ausztria) 23.19
3. Daniel Gracik (Csehország) 23.26

5. Szabó Szebasztián és Vlagyiszlav Buhov (Ukrajna) 23.32

(Cikkünk frissül.)


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »