Nagyobb alázattal, kisebb arccal, képviselő úr!

Nagyobb alázattal, kisebb arccal, képviselő úr!

Azon is látni, milyen érzékenyen érintette Gyimesi Györgyöt a médiatörvény megszavazása körüli bénázásának szóvátétele, hogy jó populista politikus módjára rögtön fergeteges ellentámadásba lendült. Már szóra se méltatja, vagy csak zárójelesen említi, miért szavazott így és nem úgy!

Arra sem ad elfogadható választ, hogy miért szerepel a neve azon 15 képviselő között, akik a törvénnyel kapcsolatban olyan módosítási beadványt nyújtottak be, amely a regionális nemzetiségi televíziózás könnyítését akadályozza meg. 

Írtunk is róla, hogy félreszavazása a parlamentben ez ügyben felért egy himnusztörvényes szavazással. Erre a képviselő reagálása: a felvidéki magyar politika egy nagy nulla!

Alapítsunk ezért egy új magyar pártot Felvidéken! Kiáltott harciasan egy jó nagyot a FB-on Gyimesi,

amire a médiatörvény számunkra hátrányos mivolta máris a facebookos felvidéki magyar emlékezet kukájában landolt! Hol van már a felirat nélküli nemzetiségi műsorszórás igénye! Mindent elsöpör az új magyar párt alapítására való harcias felszólítás!

Nyergelj magyar, itt az idő, most, vagy soha! Érkeztek is azonnal egyetértő reagálások, még az új párt nevére is javaslatok,

nem mintha a magyar jelző nélküli Szövetség nevével minden rendben volna! Gyorsan elfeledkeztek a bejegyzés olvasói arról is, hogy milyen volt még pár hónapja a felvidéki magyar többpártrendszer, amikor a párthatárok a hitvesi ágyakon, a testvéri és jószomszédi kapcsolatokon, a kocsmai baráti asztaltársaságokon át vezettek.

Hírdetés

Olyan pártra van szükség – olvasható Gyimesi később törölt bejegyzésében –, amelynek lenne elnöke, amely számára az első helyen a felvidéki magyar ember érdeke áll, nem pedig a párt politikusainak önző érdekei. Egy pártra, amely soha nem felejtené el magyar gyökereit. Mintha Gyimesi jelenlegi pártja, az OĽaNO most ilyen lenne….

Aztán a tegnapi „hurrá, legyen új magyar párt” bejelentés ma tetéződött a magyar nemzetiségű képviselő újabb szerény megnyilatkozásával:

Nagyon érzékeny pontot találhattam el tegnap, ha a facebook feljelentés alapján törölte a bejegyzést”

Igen, ezt jól mondta, érzékeny pont, sőt nagyon, nagyon érzékeny pont! Mert az emberek emlékezetében még élénken él a közelmúlt, amikor megosztottságunknak következtében sorra verődtek szét a magyar közösségek Felvidéken!

2009 előtt is ilyen vehemens, nyilvános egymásnak üzengetéssel kezdődött minden. Aztán lett belőle több, mint hét szűk esztendő!

Úgy látszik, nem tanultunk belőle!

Persze Matovič oldalvizén, az OĽaNO-ból kikiabálva minden egyszerűnek tűnik, de egy új magyar párt alapítására való mozgósítás mégis csak nagyon fura odaátról! Újpestiként sem szoktak a Fradinak szurkolni, beleszólni az összeállításába! Tessék előbb a szlovák pártból kilépni, és csak utána izmoskodni Popeye, a tengerész módra a magyar vízióval. Mert így csak olybá tűnik, mint aki túl sok spenótot evett sztrapacskával…


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »