Nagybányai áldozata is van a vérengzésnek

Egy fiatal román házaspárt veszett oda.

Szombaton a legnagyobb kérdés azt volt Bukarestben: van-e román állampolgár az áldozatok között. A rendszerváltás után ugyanis románok milliói indultak el jellemzően az újlatin nyelvet használó EU-s tagállamokba (Olaszország, Spanyolország és Franciaország) dolgozni, mert ezeken a helyeken nem voltak nyelvi nehézségeik. A bukaresti Munkaügyi Minisztérium szerint legalább kétszázezer román állampolgár dolgozik törvényesen vagy feketén Franciaországban, így várható volt, hogy a terrortámadásban érintett helyszíneken (szórakozóhely, étterem, stadion) dolgoztak innen érkezők.

Hírdetés

Hároméves gyermek árvult el

Szombat délutánra kiderült, hogy egy könnyebb sérült mellett (akit ma reggelre már ki is engedtek a kórházból) két halálos áldozata is volt a merényleteknek Romániából. Ők egy fiatal házaspár, egy hároméves gyerek maradt utánuk árván. Ciprian Tulceából, Lacramioara (a név magyarul könnycseppet jelent – a szerk.) pedig Nagybányáról származik. Tegnap este vendégként vettek részt egy rendezvényen a párizsi szórakozóhelyen, és ismerőseik szerint valóságos golyózápor hullt rájuk. Kisgyerekükre a lány édesanyja vigyázott a párizsi albérletben.

Az Adevarul megszólaltatta a fiatal pár Párizsban élő román barátait: ők a következő napokban gyűjtést szerveznek, hogy a hozzátartozók haza tudják szállítani az országba a holttesteket.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »